7 zabavnih božičnih tradicij, ki jih lahko začneš s svojo družino

Poleg postavljanja smrečice, okraševanja hiše in številnih družinskih obiskov, smo poiskali še 7 drugih zabavnih božičnih tradicij, ki jih lahko začneš s svojo družino.

7 zabavnih božičnih tradicij, ki jih lahko začneš s svojo družino (foto: Profimedia) Profimedia
24. 12. 2017

1. Tekmovanje v izdelavi božičnih okraskov

Zberi svoje najbližje, pripravite material in tri, dva, ena, naj se ustvarjalne igre pričnejo. Ne pozabi določiti pravil, kateri okrasek zmaga (najbolj izviren, najbolj ekstravaganten, najbolj pisan itd.) in pa seveda ne pozabiti tudi na simpatično nagrado za zmagovalca. 

2. Priprava skrivnega recepta za piškote

Vsako leto lahko s skupnimi močmi pripravite nov recept za slastne piškote. Izberite osnovno testo za piškote (še najbolje je, če se tak recet ze skriva v družinski zbirki) in jih popestrite z lastnimi nadevi, oreščki, marmelado, bonboni ... možnosti so neskončne. Ob peki se boste zabavali, poleg tega pa lahko piškote potem zapakirate v lično embalažo in jih dodate k božičnem darilu za prijatelje.

3. Filmski maraton

Pripravite kokice, izberite seznam filmov (predlagamo božične filme, lahko pa izberete tudi katero drugo tematiko), skuhajte čaj ali vročo čokolado, na kavč prinesite vse odeje in puhaste blazine ter se udobno namestite. Za popestritev lahko na koncu pripravite še kviz, kjer vsi zbrani na podlagi zvočnih izsekov, citatov ali glasben podlage skušajo ugotoviti, kateremu izmed ogledanih filmov pripada.

4. Sestavite plesno koreografijo na znano božično pesem

Tradicija, ki se je od leta 2012 drži tudi družina Orgill. Vsako leto namreč pripravi in izvede zabavno koreografijo ob spremljavi znane božične pesmi. Letos so zaplesali ob Ariani Grande: Santa Tell Me. Katero skladbo bi izbrala ti?

5. Obiščite božični sejem

Vsako leto imajo vsa večja mestna središča in tudi nekatera manjša mesta čudovite božične sejme. Z družino se lahko dogovorite, da boste vsako leto obiskali drug božični sejem. Začnete z obiskom prazničnega Zagreba, naslednje leto izberete Gradec, Dunaj itd.

6. Ustvarite božično voščilnico v slogu družine Kardashian - Jenner

Se spomniš kakšne božične voščilnice vsako leto pripravijo člani družine Kardashian-Jenner? Letos lahko s tako tradicijo začne tudi tvoja družina. Izberite oblačila, poskrbite za ličenje in nekoga prosite za pomoč pri fotografiranju. Recite: "Boooožič!"

7. Zimske igre brez meja

V kolikor narava sodeluje z vami in je v decembru dovolj snega za kepanje, sankanje in izdelavo snežakov, potem je tudi to lahko zabavna družinska tradicija. Postavite največjega snežaka, ali pa tekmujte s sankami, borba s sneženimi kepami pa jje tako ali tako obvezna. Naj zmaga najboljši. :)

Morda se nekatere izmed našteti tradicij slišijo smešne ali pa na prvi pogled neizvedljive. Brez težav jih prilagodite po svoje, saj je gavni cilj vsega napisanega predvsem druženje z ljudmi, ki jih imaš rada. 

Love the Coopers

Pripravila: Tamara Bastarda
Vir: popsugar.com

Preberi še: Kepanje: Fantastična ideja za druženje s prijatelji (top lokacije le 2 uri od nas)

Priporočamo tudi: Ideja za izlet: Kaj lahko v 2 dneh doživiš v Londonu? (priporočilo novinarke)