"Pogumno prosi za stvari, ki si jih želiš" (VELIKE življenjske lekcije starih staršev)

In če v življenju slediš vsaj 4 načelom iz članka, spadaš v skupino zelo modrih ljudi. 

"Pogumno prosi za stvari, ki si jih želiš" (VELIKE življenjske lekcije starih staršev) (foto: Unsplash.com/Alex Harvey 🤙🏻) Unsplash.com/Alex Harvey 🤙🏻
21. 9. 2018

Premalokrat se zavedamo, da so naši stari starši neprecenljiv vir znanja, izkušenj in nasvetov. Mlajše generacije se velikokrat izgubimo v divjem svetu, v katerem živimo, izgubimo svoj notranji kompas, vrednote imamo postavljene na glavo in prioritete v življenju imamo v napačnem vrstnem redu.

Preživljanje prostega časa s starimi starši ti lahko ponudi vpogled v stvari, ki v življenju resnično štejejo. S tabo bodo delili življenjske lekcije, ki ti bodo pomagale, da ti življenje ne bo ušlo iz rok.

1. Nikoli nisi prezaposlena, da bi ljudi, ki jih imaš rada, postavila na prvo mesto.

Nikoli ne smeš dovoliti, da bi ljudje, ki jih imaš rad - babice, dedki, starši, prijatelji, sestre, brati, dobili občutek, da zanje nimaš časa, ali pa da so zate vedno na drugem mestu. Za ljudi, ki jih imaš rada, nikoli ne boš imela preveč opravkov, ampak boš poskrbela, da so tvoja prioriteta.

2. Če ne želiš imeti obžalovanj, moraš živeti brez strahu.

Ne glede na to ali govorimo o iskanju ljubezni, uspeha na poslovnem področju ali delitvi tvojega talenta s svetom - vedno daj vse od sebe! 

3. Brezpogojna ljubezen je dokaz trdnega karakterja.

Brezpogojno ljubezen označuje dober, trden karakter, kajti, če želiš nekoga brezpogojno ljubiti, moraš imeti dobro srce in empatijo. To pomeni, da znaš ljubiti nekoga kljub njegovim pomanjkljivostim, in da sprejmeš dejstvo, da nihče ni popoln.

4. Če želiš, da se tvoje življenje obrne na boljše, moraš vedeti, da so vse niti v tvojih rokah.

Sama si odgovorna za svoje življenje. Sama moraš poskrbeti, da bo tvoje življenje takšno, kot si želiš. Pogumno stopi v akcijo in spremeni stvari, ki ti niso všeč. 

5. Dokler ostaneš zvesta sebi, ni pomembno, kaj si mislijo drugi.

Morda si že opazila, da so babice in dedki velikokrat brez dlake na jeziku. Včasih dobimo občutek, da so izgubili filter, ki presoja, kaj je "sprejemljivo" v javnosti in kaj ne. Ampak po drugi strani je njihova neposrednost nekaj, kar bi morali občudovati. Dokazujejo nam namreč, da ni pomembno, kaj si mislijo ljudje okoli nas. 

6. Ena najpomembnejših veščin je, da pogumno prosiš za stvari, ki si jih želiš ali ti pripadajo.

Stari starši vedo veliko o pogumu. Pravijo, da v mladosti prevečkrat samo čakamo in upamo, da bomo dobili napredovanje, da nas bo simpatija povabila na zmenek ... Ne. Pogumno moraš stopiti naprej in sama narediti prvi korak.

Vir: Yourtango.com

Foto: Unsplash.com/Alex Harvey 🤙🏻

Preberi še: FOTO: Pravljični utrinki poroke Sanje Grohar Kovič

Priporočamo tudi: Stvari, ki jih srečni pari naredijo vsako jutro