4 super namigi za izboljšanje občutka sreče

Živimo v svetu, ki spodbuja individualizem in poudarja, da je treba postaviti sebe na prvo mesto. S tem ni nič narobe, vendar ob tem ne smeš pozabiti na druge.

4 super namigi za izboljšanje občutka sreče (foto: Getty Images) Getty Images
25. 3. 2016

Najbrž ne želiš biti oseba, ki zaradi osredotočenosti nase zanemarja čustva in potrebe drugih ljudi. Ni ti treba izbirati, če želiš biti uspešna ali dobra, ker se to ne izključuje.

Cosmo ti svetuje, kako lahko postaneš oboje.

1 Postani prostovoljka

Če bi rada delala z ljudmi, med študijem pa ne dobiš dovolj priložnosti za to, razmisli o prostovoljnem delu. V Sloveniji je veliko organizacij, ki sprejemajo prostovoljce.

Odkrila boš, da z dajanjem drugim dobiš veliko. Več informacij najdeš na spletni strani Slovenske filantropije: www.filantropija.org.

2 Bodi pozorna

Čar je v majhnih gestah, ki jih lahko narediš vsak dan. Ko vidiš sosedo, ki gre težko po stopnicah, jo vprašaj, ali potrebuje pomoč.

Kadar vidiš na avtobusu starejše ljudi, nosečnice ali invalidne osebe, jim ponudi svoj sedež. Verjemi, da se boš bolje počutila, če boš vsak dan naredila vsaj eno dobro stvar za druge.

3 Preživi počitnice z mladostniki

Zakaj ne bi preživela počitnic nekoliko drugače? Zveza prijateljev mladine Maribor vsako leto organizira neprofitne počitniške programe, ki vključujejo športno-rekreativne dejavnosti, ustvarjalne delavnice ter pestre zabavne in kulturne programe, ki so namenjeni osnovnošolcem in srednješolcem.

Pri tem igrajo pomembno vlogo prostovoljci – spremljevalci otrok. S to izkušnjo boš pridobila občutek odgovornosti za druge.

4 Sprejmi modrost, podari učenost

Projekt Simbioza, ki združuje mlade in starejše (oziroma mlade po srcu), od leta 2011 povezuje Slovenijo.

Socialna inovacija, ki je združila modrost in mladost, je pokazala, da je medgeneracijsko sodelovanje prava smer prihodnosti.

V računalniške delavnice so vključili več kot 20 tisoč ljudi. Glavno vlogo pri projektu e-učenja igrajo prostovoljci, zato lahko tudi ti sodeluješ pri odličnem, srčnem projektu, kjer se boš tudi sama veliko naučila. Klikni na www.simbioza.eu.

Besedilo: Danaja Lorenčič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri