3 navade srečnih ljudi! (+ kako jih vnesti v svoj vsakdan!)

Si želiš biti srečnejša? Beri dalje!

3 navade srečnih ljudi! (+ kako jih vnesti v svoj vsakdan!) (foto: Unsplash.com/Toa HeftibaRoxanne Desgagne) Unsplash.com/Toa HeftibaRoxanne Desgagne
13. 8. 2017

Seveda! Vsak od nas si želi biti maksimalno srečen. Pa vendar obstaja ob tempu sodobnega časa čedalje več takšnih, ki so osamljeni, žalostni in nezadovoljni ...

Enostavno si ne vzamemo časa, da bi se poglobili vase, zasvojeni smo s številkami na računih, izpitih in družabnih omrežjih, po vrhu vsega pa še noro hitimo.

A sreča ni nedosegljiva! Ključ se skriva v majhnih spremembah vsakdanjika in postavljanju prioritet.

Predstavljamo ti 3 navade srečnih ljudi in načine, kako jih vnesti v svoj vsakdan:

1. Srečni ljudje si postavijo prioritete

Zagotovo poznaš vsaj 1 osebka, ki v nedogled ponavlja frazo 'nimam časa'. Običajno gre pri tem le za izgovor ali nepravilno razporejanje časa. Ne pozabi, tudi dan Beyonce ima le 24 ur!

Le pomisli, koliko časa porabiš za brskanje po družabnih omrežjih. Nedolžna minuta Instagrama se sprevrže v uro ...

Nasvet: Iskreno premisli in si priznaj koliko časa porabiš na družabnih omrežjih, nato pa naredi nekajdnevno raztrupljanje in se odklopi. Garantiramo, da se boš takoj počutila bolje!

2. Manj razmišljaj o SEBI

To nikakor ne pomeni, da pozabiš na skrb zase ali da se ne ceniš dovolj.

Govorimo o ponižnosti in utišanju lastnega ega. Raziskava profesorjev vodilnih ameriških in kanadskih univerz je pokazala, da je samozavest lahko tako dobra kot tudi zapletena.

Posamezniki, ki so svojo srečo in samozavest gradili na zunanjih okoliščinah (ocene, uspeh v službi, število všečkov, ...), so bili manj srečni kot tisti, ki niso iskali zunanjega potrjevanja.

Žalostna resnica je, da smo ljudje sami sebi preveč pomembni in v večini razmišljamo samo o sebi, se čutimo krive za vse.

Nasvet: Ne predpostavljaj takoj, da te sodelavka v službi ne mara ali te opravlja in stvari ne jemlji preveč osebno. Imej se rada in se ceni od znotraj, ego pa utišaj, kolikor se le da.

3. 5 tesnih odnosov

"Povej mi, s kom si obkrožena, jaz pa ti povem, kdo si," je star rek, ki drži še danes.

Zdravi odnosi so ključnega pomena za tvojo srečo, zato se obkrožaj z pozitivnimi ljudmi. Izogibaj se toksičnim posameznikom, ki tvojo energijo sesajo s pritoževanjem, opravljenjem in samohvalo.

Seveda to ne pomeni, da iz svojega kroga izpustiš prijateljico, ki ima težje obdobje ali slab dan ...

Številne študije so pokazale, da srečni ljudje, ki živijo dlje, gojijo 5 tesnih razmerij. Tesna razmerja so pogojena s tem, da lahko z bližnjimi razpravljaš o pomembnih težavah in so aktivna, se pravi, da se z njimi redno družiš.

Nasvet: Poslušaj svoje telo in v svoj ožji krog odnosv spuščaj ljudi, ob katerih se počutiš dobro. Če imaš zahtevne odnose in jih ne moreš prekiniti (npr. z družino), stike omeji in postavi meje. Obkrožaj se s pravimi ljudmi in sreča te bo našla sama.

Preberi še: Horoskop: Katera je tvoja najboljša kvaliteta glede na astrološko znamenje?

Priporočamo ti tudi članek: 5 zabavnih idej za solo zmenek

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri