3 čustva, ki so pogosto razumljena napačno

Vredu je. Imaš pravico čutiti, kar čutiš. Izrazi svoja čustva, bodi iskrena. Je pa res, da lahko včasih čustva razumemo napačno. Včasih imamo občutek, da smo pod stresom, v resnici smo pa morda ...

3 čustva, ki so pogosto razumljena napačno (foto: Unsplash.com/Nicole Harrington) Unsplash.com/Nicole Harrington
17. 8. 2018

3 čustva, ki so pogosto razumljena napačno:

1. Misliš, da si OSRAMOČENA, ampak morda si ...

Ponižana

Sram in ponižanje sta povsem različni doživetji, čeprav ju številni zamenjujejo. Nekdo te lahko poniža (če mu to seveda dovoliš), medtem ko je sram tvoje čustvo.

Kriva

Sram je subjektivno doživljanje našega vedenja, medtem ko se krivda nanaša na nekaj, kar smo resnično naredili, in se zaradi tega počutimo slabo. Občutek krivde lahko odpraviš z iskrenim opravičilom

2. Misliš, da si pod STRESOM,  ampak morda si ...

Preobremenjena

Stres je posledica pomanjkanja sredstev (denarja, časa), medtem ko občutek preobremenjenosti pomeni, da se moraš določenim rečem naučiti reči NE.

Tesnobna

Stres je večinoma povezan s trenutno situacijo, medtem ko te bo tesnoba spremljala neprestano. Če želiš zmanjšati tesnobo, se vsak večer vsaj 15 minut sprehajaj v naravi, da sprostiš svoje misli.

3. Misliš, da si JEZNA, ampak morda si ...

Živčna

Živčnost pogosto zamenjujemo z besom, vendar je to precej blažja oblika in jo je lažje odpraviti. Namesto da se agresivno odzoveš vsakič, ko si živčna, se ugrizni v jezik. Problem se ne skriva vedno v drugih, včasih je tudi v tebi.

Razdražljiva

Bes je večinoma odgovor na krivico, medtem ko so frustracije nezadovoljstvo zaradi nezadovoljenih potreb. Zelo pomembno je, da pravočasno odkriješ razliko med besom in frustracijo.

Preberi še: Namesto da rečeš 'LJUBIM TE', naredi to!

Priporočamo tudi: "Pomembno je namreč samo to, kar o sebi misliš ti"

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri