17 preprostih stvari, ki ti takoj odženejo skrbi

Biti srečna je verjetno najbolj pomembna stvar, ki jo lahko narediš za svoje zdravje. Je toliko ključnega pomena kot tvoja dieta ali redna telovadba. Ko imaš slab dan ali se zgodi kaj negativno nepričakovanega, ne skrbi. Razumemo, da včasih pridejo obdobja, ko ti gre vse narobe. Takrat poskusi vključiti katero izmed 17 stvari, ki ti pomagajo nekajkrat na dan pričarati nasmeh na obraz in odmisliti skrbi.

17 preprostih stvari, ki ti takoj odženejo skrbi (foto: Profimedia) Profimedia
27. 7. 2016

1. Igraj igro

Ne tisto na telefonu! Povabi svoje bližnje, prijatelje in preživi popoldne ali večer kot včasih. Ne le, da boš v odlični družbi, ampak zdrava, prijateljska tekmovalnost ponavadi zagotavlja veliko smeha in dobro voljo! Poišči Človek ne jezi se ali Activity!

2. Smej se

Ko si v dvomu, se nasmej! Smeh pomaga pri stresu, sprosti tvoje misli in prežene tesnobo.

3. Pojdi na sprehod

Če ti gre kaj narobe v službi ali doma, pojdi ven na svež zrak. Ni treba, da si vzameš eno uro časa, že kratek sprehod ti bo pomagal zbistriti misli.

4. Pokliči prijateljico

Ne piši, ampak pokliči! Ko se pogovarjaš z bližnjo prijateljico ali pa z mamo, je to odličen način, da se brez odlašanja izpoveš ter ne premlevaš stvari ure in ure, ampak se zaupaš še isti trenutek, ko te teži.

5. Poskusi nekaj novega

Ustavi se v novem fitnes centru ali restavraciji. Spremeni rutino in pojdi po drugi poti v službo, vstani malo prej in poskusi izvesti nekaj vaj joge, ki se jo že tako dolgo spravljaš.

6. Odklopi se

Poskusi za pol ure izklopiti telefon, računalnik in ugasni televizijo. Bodi sama s svojimi mislimi.

7. Poj naglas

Brez zadržkov lahko oponašaš Beyonce pod tušem, v avtu ali spalnici.

8. Pomagaj

Zagotovo te bo spravilo v dobro voljo, ko boš kakšen dan pomagala v domu upokojencev. Poslušaj njihovo zgodbo in jim polepšaj dan. Kupi sendvič brezdomcu, obišči kužka v zavetišču in preživi dan z živalmi.

9. Bodi hvaležna

Lažje se je osredotočiti na negativnost ali pa na stvari, ki jih nimaš. Hitro preklopi na pozitivnost in se večkrat poskusi spomniti na stvari, male ali velike, in ljudi za katere si hvaležna, da jih imaš v življenju.

10.Vadi jogo

Tudi zvezdniki se zavedajo, koliko pozitivnih učinkov povzroča joga. Najdi kakšen video na YouTube ali pa se priključi tečaju joge v naravi.

11. Raziskuj

Morda potrebuješ le kratek oddih. Bolje kot planiranje počitnic, si privošči pustolovščino v tvojem mestu ali okolici. Obisk kakšnih novih kotičkov je morda točno to, kar potrebuješ, da misli odtavajo drugam.

12. Zabavaj se v kuhinji

Tudi če nisi mojstrica kuhanja, se poigraj z novimi začimbami ali pa raziskuj med recepti na spletu.

13. Meditiraj

Meditacija je odličen način do sproščanja, deluje tako na um kot telo. Pa še brezplačno je! Začni jutro z nekaj globokimi vzdihi in izdihi ter se popolnoma odklopi od realnosti.

14. Preseneti s komplimentom

Polepšaj nekomu dan in mu podaj iskren kompliment. Njegov nasmeh bo zagotovo nalezljiv.

15. Pospravi nered

Za začetek se organiziraj. Znebi se krame in preuredi spalnico, da se bo počutila novo. To je lahko tudi dober zagon za nove ali bodoče projekte.

16. Živi v trenutku

Boljše kot neprestano razmišljati o prihodnosti ali premlevati o preteklosti, se osredotoči, uživaj in ceni ta trenutek.

17. Počivaj

Če težko odmisliš določene stvari, si brez slabe vesti vzemi popoldanski počitek. Kratek spanec bo spočil ne le telo, ampak tudi tvoje misli. Ko se boš zbudila, boš imela vsaj malo bolj jasen pogled na stvari.

Vse se bo uredilo. Zapomni si, da se bodo sčasoma stvari postavile na svoje mesto. Ne pozabi si vzeti čas zase in čez dan ohraniti pozitivne misli.

Po predlogi prevedla in priredila: Teja Turk

Preberi še: 5 stavkov, ki jih ne smeš reči osebi z depresijo