10 razlogov, zakaj je tvoja starejša sestra ZAKON

Tvoja starejša sestra je lahko tvoja najboljša prijateljica, tvoj največji kritik in najbolj zagreta zaščitnica. Včasih te lahko popolnoma spravi ob pamet, vendar moraš kljub temu vedeti, da te bo imela (ne glede na vajine razlike) brezpogojno rada. Potem pa je tu še 10 drugih razlogov, zakaj je tvoja 'big sis' zakon.

10 razlogov, zakaj je tvoja starejša sestra ZAKON (foto: Profimedia) Profimedia
20. 10. 2017

1. Najbolj zvesta prijateljica

Tvoja starejša sestra je tista, ki je s teboj že od samega začetka. Bila je del vseh tvojih dotedanjih ključnih dogodkov, od prvih korakov, prvega šolskega dne, do prvega fanta in še vseh vmes (pri tem seveda poskrbi, da za vse sramotne in smešne dogodke izvejo tudi  drugi). Je oseba, ki te včasih pozna bolje, kot se poznaš sama in je oseba, ki ti bo ne glede na vse (četudi se s tabo ne bo strinjala) stala ob strani.

2. Dobro pozna vajine starše

Ne glede na to, kakšen problem imaš s starši, verjetno je tvoja sestra že bila v podobni situaciji. S svojimi izkušnjami ti lahko pomaga rešiti težavo mnogo bolj uspešno kot, če bi se operacije 'Starši mi ne pustijo ven', lotila sama.

3. Resnica boli

Prijatelji včasih ne znajo izraziti pravega mnenja o določeni stvari ali pa mnenje rahlo priredijo. Starejša sestra ti bo brez zadržkov in brez olepšav povedala, kar moraš slišati. Vsak namreč včasih potrebuje nekoga, ki mu zna pokazati realnost dane situacije.

4. Največja oboževalka

Kadar dvomiš vase ali v svoje sposobnosti, te bo starejša sestra hitro znala opomniti, da si dovolj močna in sposobna, da premagaš cel svet. Poleg tega pa ti bo ob tvojih podvigih stala ob strani in bo svojo podporo jasno in glasno izkazala tudi pred drugimi.

5. Zastonj terapija

Si imela naporen dan in potrebuješ nekoga, ki te bo poslušal in te znal potolažiti, da je jutri nov dan in da se bo vse obrnilo na bolje? Največkrat bo starejša sestra tista, ki pozna tvoje življenje in okolje, v katerem se nahajaš (služba, prijatelji, faks) in ti bo zato znala prisluhniti in tudi povedati, da ima vsak včasih slab dan, ki pa ne bo trajal v nedogled.

6. Druga mama

Starejša sestra je lahko tvoja najboljša prijateljica. Po drugi strani pa bo v situacijah, ko boš rabila malo streznitve ali graje, brez oklevanja prevzela vlogo mame in ti s 1001 primerom povedala, kje si ga polomila.

7. Njena omara je tvoja omara

Omare starejših sester so vedno polne modnih kosov, ki jih nujno potrebuješ za petkovo žurko. Seveda se zna razjeziti, kadar se v njeno omaro pritihotapiš brez njenega dovoljenja, vendar ti na koncu kljub temu posodi tisto novo črno srajčko, kajne?  Tako tvoja starejša sestra spet dobi plus pike. ;)

8. Osebna šoferka

Opravljen vozniški izpit je za tvojo sestro lep uspeh, zate pa majhna osebna zmaga, saj si v tistem trenutku dobila svojo novo osebno šoferko.

9. Top darila

Pri obdarovanju po navadi le malokdo prekosi tvoj sestro, saj ima to sposobnost, da zna iz vajinih pogovorov razbrati, kaj si želiš za rojstni dan, četudi tega ne znaš sama izraziti.

10. Partnerka v zločinu

Zagotovo imata s starejšo sestro že lep spisek napetih dogodivščin in smešnih situacij, za katere sta si obljubili, da ostanejo vajina mala skrivnost.

Pripravila: Tamara Bastarda

Vir: Curiousmindmagazine.com 

Preberi še: 10 stvari, ki bi jih morala narediti s prijateljico še preden dopolnita 30 let!

Priporočamo tudi: "Vedela sem, da jo moram spustiti" (ganljiv zapis Jadranke Juras ob izgubi psičke)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri