10 čudovitih filmov, ki si jih mora vsaka ženska ogledati popolnoma sama!

Ko si sama doma in bi si rada ogledala en dober "ženski film" … Tole je fantastičen seznam, ki ti bo gotovo v veliko pomoč pri izbiri!

10 čudovitih filmov, ki si jih mora vsaka ženska ogledati popolnoma sama! (foto: Profimedia) Profimedia
20. 2. 2017

Pripravili smo ti spisek 10 filmov, ki govorijo o dragocenih življenjskih izkušnjah, so za navdih, zabavo in za pomoč pri sprejemanju odločitev. Vzemi si čas zase in uživaj ob gledanju!

10 čudovitih filmov, ki si jih mora vsaka ženska ogledati popolnoma sama:

1. Kaj ženske ljubijo

Nick (Mel Gibson) doživi bolečo streznitev, ko mesto kreativnega direktorja namesto njega dobi Darcy Maguire (Helen Hunt), zunanja sodelovka in predvsem - ženska. Medtem ko skuša ponovno zlepiti svoj razbiti moški ego, doživi nesrečo, ki mu odpre oči in ušesa, bolj kot si je lahko kdajkoli predstavljal. Po nesreči se namreč zbudi s strašnim glavobolom in presenetljivim spoznanjem, da lahko sliši ženske misli.

2. Tašča, da te kap

Po več letih iskanja pravega moškega, Charlotte 'Charlie' Cantilini končno najde moškega svojih sanj, Kevina Fieldsa, vendar pa kaj kmalu odkrije, da je njegova mama, Viola, ženska njenih nočnih mor. Violo so pred kratkim vrgli s televizije, zato se na smrt boji, da bi izgubila še svojega sina, zato se odloči, da bo pregnala sinovo novo zaročenko.

3. Duh

Ko sta prenovila svoje stanovanje, sta se Molly  in Sam sprehodila po Manhattnu. Ko se iz gledališča vračata domov, naletita na uličnega roparja, ki ubije Sama. Molly tragedija popolnoma ohromi in se ne znajde brez svojega ljubljenega. Seveda pa si ne more niti v sanjah misliti, da je postal duh.

Duh

4. Podle igre

Poletne počitnice so in Kathryn je njen fant, Court Reynolds, zaradi Cecile ravnokar dal na čevelj. Obupno se mu želi maščevati, zato izzove Sebastiana, naj Cecile razdeviči in jo spremeni v cipo, s čimer bi ponižala Courta, ker bi bila Cecile, ko bi se znašla v njegovi postelji, pač že obrabljena roba. 

5. Bimboland

Cécile Bussy je prava 'piflarka'. Medtem ko njene vrstnice razmišljajo samo o moških, ima ona misli obrnjene v študij antropologije in pripravo diplomske naloge. Ob soočenju z Alex, posebnim dekletom, se domisli, da bo svojo zaključno nalogo pisala o lajdrah. Moraš videti, kam jo slednje privede.

6. Druga sestra Boleyn

Zgodba sester Boleyn prikazuje zgodovino angleškega prestola ob začetku 16. stoletja, v času vladavine razvpitega kralja Henrika VIII. Sestri Mary in Anne se na željo ambiciozne družine potegujeta za kraljevo naklonjenost in ljubezen, toda težave se pojavijo, ko se kralj čustveno naveže na Mary. Ljubosumna in prestola željna Anne splete zaroto, ki razdre njeno družino in v celotni državi povzroči religiozne spremembe, ki še danes zaznamujejo britansko družbo.

7. Dear John

Narednik specialnih sil kopenske vojske, John Tyree, je doma na dvo-tedenskem dopustu iz Nemčije. Spozna Savannah Curtis, ki je na spomladanskih počitnicah. John in Savannah se noro zaljubita. Ko mora ona iti nazaj na faks mu obljubi, da mu bo pisala naslednjih 12-mesecev, dokler se ne vrne k njej po koncu služenja. Njuna ljubezen se znajde na preizkušnji, ko se John ponovno prijavi na odpoklic zaradi napada 11. seprembra.

8. Ko pride Joe Black

Fantastična zgodba o ljubezni, ki uspe premagati smrt. William Parish (A. Hopkins) je bogat in uspešen poslovnež, lastnik medijskega imperija, ki po smrti ljubljene žene svoje življenje posveti poslu ter hčerkama Allison (M. G. Harden) in Susan (C. Forlaini), ki ju obožuje. Tik pred proslavo svojega 65. rojstnega dne doživi srčni napad, med katerim sliši neznan glas, ki mu sporoča, da bo kmalu prišel njegov čas za odhod iz tega sveta.

Joe Black

9. Dekle

Leta 1962 je bil Hitchcock na vrhuncu slave in ustvarjalnega zagona, ko se je odločil, da bo v njegovem najbolj ambicioznem filmu Ptiči glavno vlogo igrala neka razmeroma neznana manekenka. Medtem ko je Hedrenovo preoblikoval v domišljijsko hitchcockovsko blondinko, se ga je polastila želja, da bi bil deležen tudi igralkine ljubezni. Neuresničenje te želje je slednjič uničilo filmski karieri obeh.

10. Kako se znebiti fanta v 10 dneh

Andie Anderson, dekle, ki za žensko revijo Composure piše serijo člankov na temo "Kako se znebiti fanta v desetih dneh...", dobi nenavadno nalogo, zanjo pa ima le malo časa. Napisati mora osebno izkušnjo, kaj se zgodi, če delaš vse tiste najpogostejše napake, ki jih v komaj začeti ljubezenski zvezi delajo ženske, in zaradi katerih moški hitro poiščejo najbližji izhod in pobegnejo. Na voljo ima le deset dni. Poiskati mora fanta, ga pripraviti, da se zaljubi vanjo, nato pa narediti vse najpogostejše napake in doseči, da jo bo fant zapustil.

Preberi še: Sestre Delevingne: Prvič javno spregovorile o težki izkušnji iz otroštva in Zakaj so Rusinje videti tako dobro? Spoznaj "ruski ubijalec maščob"!

Priporočamo tudi: Genialno: Ne boš verjela, za kaj vse je koristen 'baby puder'! (nujno glej št. 4!)