Slovenija: Rizičen par upošteval VSE ukrepe, ne boš verjela, KJE sta se OKUŽILA s korono

Par iz rizične skupine že vse od marca živi s strogimi ukrepi, zato jima niti na kraj pameti ni prišlo, da bi se lahko okužila TUKAJ. 🙊

Slovenija: Rizičen par upošteval VSE ukrepe, ne boš verjela, KJE sta se OKUŽILA s korono (foto: Profimedia) Profimedia
27. 10. 2020

Danes so v Sloveniji znova začeli veljati strožji ukrepi proti zajezitvi širjenju novega koronavirusa. 

Na uredništvu se strinjamo, da moramo vse ukrepe jemati resno! 👏🏼

A vendar se vsi ne strinjajo. Na Facebook strani UKC Ljubljana so namreč objavili zgodbo para, ki se je kljub številnim preventivnim zaščitnim ukrepom, okužil. 

Preberi, kaj sta zapisala:

"S soprogo sva pred dnevi izvedela, da sva okužena s covidom. Ker sva oba v precej rizičnih skupinah - meni so presadili pljuča, soproga pa je nekaj mesecev po operaciji zaradi invazivnega raka dojke -, sva se izogibala vsem stikom, v trgovino je do zdaj šel eden od naju enkrat tedensko, z zaščitno masko in rokavicami.

Si masko pozabila doma? TA hud trik te lahko reši!

V bloku, kjer živiva, sta dva stanovalca po covidu, kar nekaj pa jih je, ki imajo odločbe o karanteni, pa morda še kaj. Nihče se ne drži karantene, enako nama preko telefonskih stikov povedo tudi prijatelji, pa saj niti nihče nikogar ne obvesti, da je morda obolel, da je v karanteni. Ljudje to skrivajo, okužbe pa se širijo. Mask v skupnih prostorih ne nosi nihče, v bloku so tudi posamezniki, ki glasno razpravljajo, da "si je virus nekdo izmislil".

Sklepava, da sva se okužila ob srečanju z osebo v skupnih prostorih bloka. Stanje je enako po večini večstanovanjskih objektov. Odgovorne zato pozivava k odloku, ki bi zavezoval ljudi k nošenju zaščitnih obraznih mask tako v skupnih prostorih večstanovanjskih stavb kot tudi v dvigalih teh stavb.

Hvala vam, ker ste prisluhnili. Vse dobro vam želim, pa seveda ohranite svoje zdravje."

Pazite nase in na druge. Kmalu bomo lahko spet skupaj!