"Kakšni vplivneži že, če smo 'navadni' smrtniki doma, oni pa po svoje?" (iskreno pismo naše bralke)

Naša bralka nam je poslala pismo, ki ti bo brez dvoma dalo misliti! Svoje mnenje nam lahko zaupaš tudi sama v komentar pod člankom! ❤️

"Kakšni vplivneži že, če smo 'navadni' smrtniki doma, oni pa po svoje?" (iskreno pismo naše bralke) (foto: Profimedia) Profimedia
16. 4. 2020

"Lepo pozdravljeni!

Ker ste medij, ki redno sodeluje s slovenskimi tako imenovanimi vplivnicami in vplivneži, hkrati pa ste kot prvi začeli z ozaveščenem o pomembnosti ostajanja doma, sem se odločila z vami deliti svoje razmišljanje o trenutnem stanju, ki smo mu priča. Razmišljam na glas, zato mi oprostite kakšen sočen komentar. 

Se zgolj meni zdi, ali ti naši vplivneži čisto zares živijo v popolnoma svojem svetu?

Zdi se, da se na Instagramu pravzaprav nič kaj ni spremenilo. Še vedno oglašujejo tisoč in en izdelek, zdaj ga samo prodajajo pod pretvezo, da pomagajo slovenskemu gospodarstvu in je pravzaprav naša dolžnost, da se z nakupom odzovemo.

Razumem, da imajo obveznosti do svojih naročnikov, a trenutno smo v 5. tednu karantene, mnogi trepetajo za svoje službe in prihodek, torej resnično ni najbolj primerno spodbujati ljudi k brezglavemu zapravljanju za 'nepotreben' luksuz, saj mnogi kmalu ne bodo imeli niti za osnovno preživetje. 

Zmotil me je tudi njihov odnos v času velike noči. Ko sem na velikonočno nedeljo odprla socialna omrežja, mi je v hipu postalo jasno, da smo se "navadni smrtniki" pridno držali pravil, vplivneži pa so odšli po svoje.

Deležni smo bili krasnih družinskih fotografij, napihnjenih zapisov o srečnih praznikih in več kot očitnega kršenja odloka gibanja. Po večernem ogledu poročil v istem dnevu bi lahko rekli, da se obnašajo tako sebično kot nekatere države, za katere smo še mesec dni nazaj mislili, da prispevajo k boljšemu svetu, sedaj pa vidimo njihov pravi obraz.

Prav tako se mi zdi izjemno neprimerno, da so njihova primarna skrb trenutno neurejeni nohti in lasni narastek. Verjamem, da je lepo živeti v svetu, kjer so največja tragedija zgolj nedosegljive kozmetične storitve, a če samo pomislim na vse zdravnike, medicinske sestre, trgovke, poštarje in mnoge, ki se te dni srčno trudijo za dobrobit vseh nas, bi si želela drugačnega odnosa.

Od naših vplivnežev bi si želela, da so podpora svojim sledilcem, vzgled in predvsem glas razuma. Kaj pa nam pomaga, da cele dneve gledamo zgolj jokanje, kako težko je, ker ne more do svoje ljubljene nohtarice ali na masažo? 

Marsikatera bi mi sedaj zabrusila, da je pač rada vedno urejena in ji to veliko pomeni. Zelo lepo. Tudi jaz sem, a ne za vsako ceno.

Veliko pomembneje mi je, da je moja družina zdrava, da še sploh imam službo, da še vedno imam streho nad glavo, da si še zaenkrat lahko privoščim najemnino in v roku plačujem račune, da ohranjam trezno glavo, skrbim za svoje duševno zdravje in mi sprehod v naravo ni prepovedan. Sploh pa - od kdaj si urejen in lep samo v primeru, da imaš umetne nohte? 

Smo kot družba res postali tako naivni, da cenimo zgolj popolne in tisočkrat retuširane fotke vprašljivo oblečenih mladenk?

So naši vplivneži res tako zelo zagledani sami vase, da si še v krizni situaciji ne dajo dopovedati, da se svet ne vrti zgolj in samo okoli njih, mi pa jih še pri tem podpiramo?

Je prav, da so cenjeni in plačani veliko več kot medicinsko osebje, trgovke, farmacevti, poštarji? Smo zaradi 100% urejene pričeske in nohtov, razkošnih potovanj in dragih oblačil res pripravljeni tvegati mrtve ljudi?

Z deljenjem nestrokovnih informacij in nasvetov se je pri mnogih pokazalo, da je njihov vpliv nepotreben, morda celo v napoto.

Če se lahko podrobno podučijo o prejeti kozmetiki in ostalih brezplačnih ugodnostih, res ni tako težko raziskati trenutne situacije in svoje zveste sledilce usmeriti na pravo pot.

Ali bomo dokončno ugotovili, da njihovo mnenje pravzaprav ne šteje, saj so v enem izmed najbolj kritičnih trenutkov našega časa dokazali, da niso zmožni širokega razmišljanja in so se nam zdaj tudi uradno potrdili vsi prejšnji sumi, da zmorejo biti zgolj in samo človeške oglasne deske?

Dragi Cosmopolitan, zelo vam bom hvaležna za deljenje tega pisma. Res si želim, da ljudje ponovno postanemo ljudje, ki jim na prvem mestu ni zgolj zapravljanje in razkazovanje, ampak prijaznost, skrb za sočloveka in empatija.

Ostanite zdravi in hvala! ❤️"

Fotografije: Profimedia

Preberi še: "Mojega zakona je konec in osamljenost me ubija!" (iskrena izpoved moškega)

Priporočamo tudi: "Mama se me preveč oklepa, in to me DUŠI!" (iskrena izpoved Slovenke)