Hudooo! Si opazila, da si veliko bolj PRODUKTIVNA, ko dan začneš TAKO? 🤯

Se ti zdi, da si v času karantene totalno neproduktivna? Morda je za to krivo tvoje jutranje početje. Kaj narediš zjutraj ima namreč velik vpliv na to, kakšen bo tvoj dan. 

Hudooo! Si opazila, da si veliko bolj PRODUKTIVNA, ko dan začneš TAKO? 🤯 (foto: Profimedia) Profimedia
1. 11. 2020

Veš tisto, ko zjutraj prespiš budilko, tvoji lasje so videti zanič, na cesti je totalna gneča, tvoj šef pa nima nič kaj boljšega dne kot ti, ker ti že minuto pred začetkom delovnika teži s totalnimi nesmiselnostmi?

Verjetno se strinjaš, da se takšen dan težko razvije v kaj boljšega.

Vse pa se lahko spremeni, če v jutrih začneš uživati in si ustvariš svojo jutranjo rutino. 

Prav ta je namreč pogojena s tem, da se dne lotiš bolj pripravljeno in se z nalogami lažje soočaš, saj so tvoje misli bistre in čiste. Zaradi večje organizacije boš bolj produktivna in ostalo ti bo veliko časa tudi za prostočasne dejavnosti.

Preberi, kako bi se moral začeti tvoj dan (če ga želiš nadaljevati produktivno):

  • Jutrišnji dan načrtuj že prejšnji večer

Ni pomembno samo tisto, kar storiš vsako jutro, temveč tudi tisto, kar storiš prejšnji večer. Metoda, s katero boš začrtala svoj dan, ni pomembna: naredi seznam opravil, piši na koledar, preglej rokovnik ... Tako boš zmanjšala čas odlašanja, tvoje misli pa bodo jasnejše. Poleg tega boš prisiljena v razmislek o prioritetah. Lahko si prilagodljiva; dokler boš stvari, ki so ti pomembne, opravila, se bo tvoja produktivnost izjemno povečala.

RECEPT: To so najboljši CIMETOVI PIŠKOTI na svetu (ZELO preprosto!)

  • Meditiraj, da boš jasneje razmišljali

Pomembno je, na kaj se osredotočaš. Kadar so tvoje misli povsem razpršene, ne boš vedelia česa se moraš lotiti. Meditacija je odličen način, da razjasniš svoje misli in se osredotočiš. Dovolj je že 20 minut, da boš zaznala pozitivne učinke.

Kako lahko meditiramo? Sledi dvema preprostima korakoma:

1) Osredotoči se na nekaj, kar te pomirja. To je lahko dihanje, zvok (»om«), pozitivna beseda (npr. »sprostitev« ali »mir«) oziroma fraza (npr. »sproščena sem«) ali predmet (npr. sveča)

2) Odmisli vse ostalo in se sprosti. Če se s težavo osredotočaš, naj te to ne skrbi. Ko boš z mislimi odplavala, globoko vdihni in pozornost spet preusmeri na tisto, na kar si se osredotočala.

"Ej, vi vsi, jebo vas kdaj" (zapis slovenskega OČKA, ki ga boš želela DELITI!)

  • Intenzivna fizična aktivnost

Raziskave so pokazale, da telesna vadba ne krepi le telesa, temveč tudi um. Ni pomembno, ali se odpraviš v fitnes ali na hiter sprehod, le da se boš premaknila. Telesna vadba dokazano zmanjšuje napetost, stres in depresijo. Vse oblike vadbe ti bodo pomagale, aerobna vadba pa je zjutraj najboljša tako za telo kot za um.

aktivnost

  • Oprhaj se s hladno vodo

Zakaj? 

Ker hladna voda vzpostavlja fizično in psihično zdravje. Če boš to redno počela, boš s tem vzpodbudila trajne pozitivne spremembe v svojem imunskem in limfnem sistemu ter pri prekrvavitvi in prebavi – vse to pa bo izboljšalo kvaliteto tvojega življenja. Zjutraj se torej splača stisniti zobe in stopiti pod hladno (kratko) prho. 

  • Poslušaj oziroma beri vzpodbudna besedila

Če bi rada bili produktivna in uspešna, se moraš nenehno učiti. Za najuspešnejše ljudi na svetu je značilno, da nenehno berejo.

Če si boš vsako jutro vzela čas ter vsaj 15 minut brala o vzpodbudnih in poučnih stvareh, boš sčasoma prebrala na stotine knjig. Na svet boš posledično začela gledati bolj modro in drugače. Branje tudi sprošča, zato se boš v nov dan odpravila mirni. Verjemi, da se splača zvečer v posteljo oditi malce prej in si zjutraj vzeti čas za to aktivnost. 

  • Pretehtaj svojo življenjsko vizijo

Zapiši svoje cilje – tako kratkoročne kot dolgoročne. Če si boš vsak dan vzela par minut in jih prebrala, boš osmislila svoje življenje in se prepričala, ali si na pravi poti. Vsak dan bo tako dobil svoj namen. Če se boš držala preprostega vzorca, boš lahko dosegla vse svoje cilje, ne glede na to, kako daljnosežni so.