MODA IZ 90. LET: 5 modnih kosov, ki so bili priljubljeni in se vračajo (+ nasveti, kako jih lahko kombiniraš DANES)

Moda iz devetdesetih tako ali drugače nikogar ni pustila ravnodušnega. Tokrat se je vrnila v še bolj sijoči in pozitivni različici, zato stavimo, da boš TU našla svoj najljubši kos za stajling in vrnitev v devetdeseta.

2. 9. 2019 | Promocijsko sporočilo

Poznaš kultne hlače, ki so spet nazaj?

“Cargo” hlače. Se jih še spominjaš? Vse od sredine devetdesetih jih je imela praktično vsaka modna navdušenka, nato pa je zanimanje zanje popolnoma usahnilo. Pred nekaj leti je sledil ponoven prebrat, saj so napovedovale svojo vrnitev, zato lahko zdaj z njimi v svoje življenje zopet prikličeš pridih devetdesetih. Zasledimo jih lahko med zvezdnicami, Instagramerkami in seveda na ulicah. 

Če se odločiš, da boš ta trend letošnjo jesen preizkusila tudi ti, jih boš najbolje kombinirala s preprostim enobarvnim topom ali srajco in športnimi copati.

Želiš biti opažena? Izberi oblačila v neon barvah

Pozabi na klasične barve! Letošnji trend je pogumen, samozavesten in ne podpira sramežljivosti. Na začetku leta smo bili prepričani, da se bo trend neonskih barv poslovil tako hitro, kot je prišel. Pomota! Zvezdnice in modne influencerke so nam v hipu dokazale, da ni rezerviran le za modne brvi.

Oblačila v neonskih barvah tako srečaš tudi na ulici in jih tudi ti z lahkoto vpleteš v svoje stajlinge ... še posebno, če želiš biti na ulici ali dogodku opažena, potem vsekakor izberi oblačila v neon barvah. Brez dvoma si lahko tako zelo drzna.

Ti je bližje ležerno in udobno? Obleci “hoodie” in športne copate

Kdo pravi, da so trenirka in športni copati rezervirani le za v telovadnico? Modni športni copati so nas v nekaj letih popolnoma osvojili in sploh si ne moremo predstavljati, da jih ne bi nosili skoraj vsak dan. Sedaj pa se je ležerna moda pritihotapila tudi v druge dele naše garderobe. Tako lahko brez kančka dvoma tudi za urbani sprehod oblečeš širok hoodie in ga odlično kombiniraš s kavbojkami z visokim pasom in modnimi copati adidas Ozweego.

Si za pisano, a vseeno manj vpadljivo? Potem bo karo vzorec pravi zate

Si tudi ti navdušeno spremljala serijo Prijatelji? Potem se zagotovo spominjaš priljubljenega outfita, ki ga je nosila Rachel Green (Jennifer Aniston): karirasto krilo in bel puli, ki je naravnost popolna kombinacija za jesensko-zimski stajling. Le kdo bi si mislil, da se bomo po njej zgledovali še skoraj 25 let kasneje?! Karo vzorec je praktično legenda modnih brvi. Nosiš ga lahko od glave do pete, na vseh možnih detajlih, zadrgah, gumbih.

Vračajo se tudi legendarni copati Ozweego

Po več kot dveh desetletjih so letos poleti svoj prihod napovedali tudi legendarni modno športni copati adidas Ozweego. Ti avantgardni copati so naravnost popolni za ljubiteljice modnega eksperimentiranja. Gre za enega najbolj priljubljenih modelov iz devetdesetih let, ki ga odlično lahko vključiš v različne stajlinge.

To pa še ni vse!

Nekdanji adidasov tekaški copat OZWEEGO 3 je popolna reinterpretacija devetdesetih let! Posodobljenemu copatu z najbolj inovativnimi elementi devetdesetih let, kot sta tehnologiji adiPRENE in adiPRENE+, dodaj še abstrakten dizajn in dobila boš model, ki ga je ulična kultura v trenutku vzela za svojega. Nostalgični etos pa bodo obudili še materiali, sicer značilni za izvorni model, kot so mreža, semiš ter termoplastični poliuretan, podložen z blagom na zgornjem delu copata, pa tudi značilne obrobe odprtin za vezalke, udarne linije podplata in prosojna opora za stopalo.

Adidas