Oh, ta 90ta! Promocijsko sporočilo

5 nostalgičnih videzov, s katerimi boš TO JESEN osvojila ulice (+ soustvarjala TRENDE!)

9. 9. 2019
5 nostalgičnih videzov, s katerimi boš TO JESEN osvojila ulice (+ soustvarjala TRENDE!)

Devetdeseta so spet tu! Ko govorimo o modnih trendih, je to desetletje, ki se nikakor noče posloviti in vedno znova kolobari v nova obdobja. Tudi ta jesen je polna idej v slogu supermodelov 90. let, Linde, Cindy in Naomi, mi pa ti predlagamo 5 top videzov, s katerimi vsekakor ne boš ostala neopazna!

1 Fluorescentne barve

Zgodnja devetdeseta so s seboj prinesla modne trende poznih osemdesetih, vključno z barvami, kot so električno modra, fluorescentno rožnata in živo zelena. Te so svoj povratek na modno sceno doživele že nekajkrat in tudi to leto ni izjema.

2 Džins, raztrgan džins

Strgane, raztrgane, pretrgane, natrgane kavbojke, z luknjami na kolenih in povsod drugod! Res je, še vedno se niso poslovile in se še niti približno ne nameravajo. V devetdesetih so nosili širše natrgane modele, ti pa se odloči za take, ki ti najbolj pristajajo – pomembno je le, da niso 'v enem kosu'!

3 Čevlji s platformo

Čevlji, ki te dvignejo iz povprečja, kar nočejo in nočejo v pozabo. V devetdesetih se je ta trend začel s tako imenovanimi buffalovkami, ki so jih takrat nosile zvezdnice svetovnega kova, kot so Spajsice, Cher, Madonna, Cameron Diaz. Danes platforme nosimo v vseh mogočih oblikah, ki dobivajo nove in nove različice.

4 Ovratnice

Še vedno so tu oziroma spet so tu. Letos imajo med modnimi dodatki, ki jim s tujko rečemo chokers, prednost predvsem satenasti, usnjeni, svileni trakovi, ki jih poljubno zavežemo v pentljo.

5 Robustne športne copate

Tudi športne copate že res dolgo vladajo modni sceni, nosijo se celo na rdečih preprogah, v kombinaciji z večerno toaleto, in na splošno ne poznajo meja v kombiniranju. Zdaj pa pozor! Če obožuješ modno eksperimentiranje in predvsem želiš biti vedno med prvimi, ko gre za ustvarjanje trendov, ne smeš spregledati teh nostalgičnih, a obenem totalno futurističnih športnih copat!

Avantgarden adidasov model Ozweego, ki je že v devetdesetih navduševal oboževalce in zbiratelje kultnih modelov, čim bolj udarnih in robustnih, se na modno prizorišče vrača v posodobljeni, še bolj drzni podobi. S kombinacijo futurističnega dizajna in značilne tehnologije adiPRENE OZWEEGO predstavlja popolno združitev tradicije z urbanimi trendi prihodnosti.

Nekdanje tekaške copate OZWEEGO 3 so v adidasu namreč reinterpretirali za današnje generacije, pri čemer so obdržali najbolj inovativne elemente, kot sta tehnologiji adiPRENE in adiPRENE+, ki omogočata kar največje udobje na osrednjem delu podplata ter s tem lahkotno nošnjo. A počakaj, zdaj pride še tisto najboljše. Ko so copatam dodali še abstrakten dizajn, je nastal model, ki ga je ulična moda v trenutku posvojila. Prav ta futuristični dizajn, združen z nostalgijo, je tisto, kar preprosto deluje in naredi vtis, zato te adidaske enostavno hočeš imeti.

Pssst! Preveri tiste s fluorescentnimi poudarki!

Modeli OZWEEGO so pri nas na voljo v trgovinah BUZZ in The Athlete's Foot.

FOTOGRAFIJE PROFIMEDIA IN SHUTTERSTOCK

Adidas