Vintage nakupovanje in Pomladni vintage sejem

Po tem, ko v svojih najljubših trgovinah z oblačili nisem našla prav ničesar, sem poskusila nekaj novega in obiskala Pomladni vintage sejem v Hengarnici Brooklyn. :)

Pomladni vintage sejem. (foto: Tilen Tomše) Tilen Tomše
7. 4. 2013

Kje kupovati, ko imaš dovolj mainstream trgovin?

Nekje na sredini tega tedna sem izvedela, da bomo Cosmo novinarke naslednji teden obiskale ljubljanski Fashion Week. Si lahko predstavljaš moje navdušenje?!

Seveda se je takoj pojavil problem – kaj obleči? Po tem, ko sem fanta zvlekla v vse svoje go-to trgovine, sem končala brez ene same vrečke, zato pa z obilico slabe volje. Ali mi ni bilo nič všeč, ali pa je bilo vse predrago za moj študentski žep. Že napol obupana sem se slučajno spomnila na trgovino, ki sva jo nekaj ur pred tem videli s Cosmo novinarko Tanjo. To pa je bila vintage trgovina moje Tvoje. Sama imam zelo malo izkušenj s kupovanjem rabljenih oblek in sem bila glede tega kar malo skeptična. Moje mnenje pa se je spremenilo v trenutku, ko sva stopila v prikupno trgovino v Stari Ljubljani. Duh starih časov, kosi oblačil, ki jih ne bo imela nobena druga, sproščeno ozračje in noro nizke cene so bili tisti, ki so me povsem navdušili.

Seveda sem morala zadevo raziskati takoj, ko sem prišla domov. Odkrila sem, da ima večina vintage trgovin tudi svojo spletno stran, kjer omogočajo rezervacije kosov oblačil. Obenem pa sem izvedela še za dogodek, ki je potekal to soboto v Hengarnici Brooklyn v centru Ljubljane.

Vintage Vikend – Pomladni vintage sejem

Kljub dobrim namenom, da bom vstala že od devetih in bila med prvimi na dogodku, ki se je začel ob deseti uri zjutraj, sem seveda zaspala. Šele ob dvanajstih mi je uspelo priti na kraj zločina. In kaj pravzaprav je Pomladni vintage sejem? To je dogodek, na katerem je sodelovalo več vintage trgovin, ki so v Brooklynu razstavile svoje kose. Poleg oblačil in modnih dodatkov so se tam našle tudi knjige, dodatki za dom in še marsikaj. V Brooklynu se je trlo ljudi vseh starosti, poleg nakupovanja pa je bil prostor tudi za jutranjo (no, ne vem kako je s tabo, ampak zame je bilo ob dvanajstih še jutro) kavico in klepet. Priporočam pa ti, da se na take dogodke odpraviš čimprej, da boš dobila najboljše kose (iz tega nasveta bi se lahko kaj naučila tudi jaz). Sejem je bil super uvod v vintage svet, ki me je čisto obnorel. Tudi če si glede vsega skupaj malo v dvomih, ti priporočam, da daš priložnost novim dogodivščinam in se odpraviš na naslednji vintage dogodek - Vintage sobota, ki bo 11. maja v Kranju. Več informacij na: facebook.

Zakaj vintage?

Zato, ker so cene noro ugodne, ker boš imela v svoji garderobi edinstvene kose in ker vsak kos oblačila pripoveduje zgodbo, katere del si lahko tudi ti. :)

Kam po več informacij?

Če te zanima, kje bo potekal naslednji sejem ali seznam vintage trgovin, ki bodo tam predstavljale, se obrni na Facebook in poišči stran Vintage Vikend.