Štirje enostavni poletni recepti

S fantom Tilnom sva se pred kratkim odločila, da bova začela več kuhati. Začela sva s preprostimi recepti iz najinih najljubših blogov in strani. Danes ti predstavljava štiri, ki sva jih preizkusila v prejšnjih tednih, in s teboj deliva najine slike in misli. Opremljeni so tudi s povezavami do originalnih slik in receptov, tako da boš videla, kako dobro nama je uspelo. Vse recepte pa toplo priporočava in ti zagotavljava, da so zelo preprosti (če je delno uspelo nama, ki sva v kuhanju začetnika, bo gotovo tudi tebi)!

Odlična limonada: namesto sladkorja ji lahko dodaš javorjev ali agavin sirup. Rob kozarca pa okrasiš s sladkorjem! (foto: Živa Gedei) Živa Gedei
19. 5. 2013

Bananine palačinke iz bloga Nina in the Spring

http://ninainthespring.blogspot.com/2013/05/banana-yum-breakfast.html

Odlične palačinke so čisto preproste - sestavljene so samo iz jajc in banane, nato pa prelite z vročim sadjem, mandlji in čokoladno omako. Edini problem sva imela s konsistenco palačink, zato sva naredila neke vrste carski praženec. Svetujeva ti, da dodaš več banan kot jajc za pravo konsistenco. Drugače pa odlično!

Veganska torta iz bloga Moj svet kuhanja in priprave sladic

http://easy-recepti.blogspot.com/2013/02/veganska-torta-vegan-cake.html

Torta

Res enostavna in odlična torta, za katero pa boš potrebovala dober multipraktik, saj vključuje veliko mešanja in sekljanja. Drugače pa je tale tortica veganska, tako, da nima v sebi nobenih jajc ali mlečnih izdelkov, niti moke ne, pa še peči je ni treba! Res je dobra.

Brusnični piškoti iz bloga Cinnamon and Thyme

http://www.cinnamonandthyme.com/2013/02/brusnicni-piskoti-cranberry-cookies.html

Piškotki

Pri temle receptu sva malo eksperimentirala, čeprav bi bilo, po pravici povedano, bolje če ne bi. V testo sva dodala malo pomarančnega soka, ki pa je popolnoma prevzel okus piškotov in se brusnic sploh ni občutilo, kar je prava škoda. Vseeno si bili piškoti zelo dobri, priporočila bi le, da si zelo pozorna na to, kdaj bodo gotovi, saj se hitro zažgejo. Če pa se ti to zgodi, jih lahko še vedno potreseš s sladkorjem v prahu. Najini so bili v pečici minuto predolgo, sladkor pa je prav dobro skril njihovo zapečenost.

Špinačna solata s hruško, gorgonzolo in pinjola s starni Okusno.je

http://okusno.je/recept/spinacna-solata-s-hrusko-in-gorgonzolo

Solata

Najin najljubši recept, nad katerim so bili navdušeni tudi domači. Pri tem celo nisva nič zašuštrala, mogoče zato, ker je recept tako preprost. Mogoče ti na prvi pogled ideja za solato ne bo všeč, ampak je zares odlična. Okusi se odlično mešajo med seboj.

Pridruži se mi spet čez nekaj dni, ko bo objavljena nova objava o najinih kuharskih podvigih!