Nepozabno potovanje v Ameriko

Damjana, Alenka in Nika so tiste srečnice, ki so s sponzorstvom SKB pod vodstvom Študentske sekcije Društva za marketing Slovenije kar tri tedne raziskovale Ameriko. Med nujnimi pripomočki se je znašla tudi SKB ISIC VISA debetna kartica, ki jih je rešila iz marsikatere zagate. Te zanima, kako so se imele?

19. 4. 2013

Vaše potovanje je bilo gotovo polno dogodivščin, kaj pa ste si najbolj zapomnile?

Damjana: Najbolj so mi ostali v spominu obiski podjetij v svetovno znani Silicijevi dolini.

Alenka: Stvar, ki je nikoli ne bom pozabila (poleg vseh čudovitih ljudi, ki smo jih imeli priložnost spoznati), je, ko smo z navdušenjem spremljale fotografije dobitnikov oskarjev na rdeči preprogi. Super doživetje glede na to, da smo bili hkrati tam. (smeh)

Kaj vse ste doživele na potovanju?

Nika: Znamenitosti niti niso toliko pomembne. Gre bolj za samo doživetje, ki ga tam izkusiš.

Alenka: Obiskali smo Los Angeles, San Francisco, Silicijevo dolino in Las Vegas. Ogledali smo si nešteto znamenitosti, najbolj pa so mi ostali v spominu pločnik slavnih, center Staples, studio Universal, znameniti napis Hollywood na hribu in zapor Alcatraz. Las Vegas je že sam po sebi posebno doživetje, lahko bi celo rekla, da je bleščica v puščavi, vsekakor pa mesto, ki skorajda ne spi in ga moraš obvezno obiskati vsaj enkrat v življenju.

Kaj bi svetovale vsem cosmo dekletom, ki načrtujejo potovanje v Ameriko?

Nika: Vedno imejte pri sebi bančno kartico, saj plačevanja z gotovino skorajda ni, sicer pa je to najbolj priročna stvar pri nakupovanju. Če že govorimo o modnih trgovinah, moram povedati, da sem bila najbolj navdušena nad prodajalno ROSS (Dress For Less), saj imajo vse, kar potrebuje prava cosmo punca – čevlje, torbice, obleke. Gre za nekakšen outlet priznanih znamk (Guess, Michael Kors, DKNY) z zelo ugodnimi cenami, zato je bančna kartica res nepogrešljiv pripomoček.

Alenka: Od trgovin sicer najbolj priporočam DSW (Designer Shoe Warehouse), kjer lahko najdeš nešteto parov čevljev priznanih modnih oblikovalcev po znižani ceni.

Damjana: Predvsem je takšno potovanje dostopno tudi študentskim žepom, saj stane bivanje v solidnih hostlih v povprečju 15 dolarjev, predhodne rezervacije skoraj niso potrebne in tudi gorivo je cenejše kot pri nas. Priporočam druženje z lokalnimi ljudmi, obiščite znance ali prijatelje, saj lahko le tako ameriško kulturo spoznate kar se da doživeto.

Ste na potovanju uporabljale kartico SKB?

Nika: Kot sem že omenila, je v Ameriki plačevanje s kartico obvezno. Če plačaš z gotovino, te včasih kar čudno pogledajo. (smeh)

SKB ISIC VISA debetna kartica ima kar nekaj ugodnosti in popustov. Vam je katera izmed njih prišla še posebej prav?

Nika: Najbolj nam je prišlo prav plačevanje z njo. Pred tem skoraj nihče izmed nas ni imel svoje kartice VISA, kartice naših staršev pa so nam pogosto zavrnili, saj se ime ni ujemalo z osebnim dokumentom. Zdaj smo končno dobili priložnost, da dobimo svoje.

Alenka: SKB ISIC VISA debetna kartica nam je zelo koristila predvsem pri popustih, saj smo na primer za turistične vodnike Lonely Planet dobili 30 odstotkov popusta, prav tako pa smo prejeli tudi 45-odstotni popust pri sklenitvi zavarovanja ISIC Coris. Vsekakor si je dobro prebrati vse prednosti in ugodnosti, ki jih ima kartica. 

Obisk Amerike je bil za Damjano, Alenko in Niko edinstvena izkušnja, potovanje pa jim je zagotovo olajšala tudi SKB ISIC VISA debetna kartica, ki jim je omogočila varno plačevanje in številne popuste. In kar je najboljše - z veseljem jo uporabljajo (predvsem za spletni šoping) tudi po vrnitvi domov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri