Najboljši slovenski kuharski blogi

9. 5. 2013
Čudoviti polnjeni cupcakes mojstrice z bloga Naredila Ana. (foto: NaredilaAna)
NaredilaAna

Zadnje čase se me je prijela kuharska mrzlica. Piškotki, presne torte, testenine, meso, prav karkoli, samo, da se lahko vrtim v kuhinji in mešam, pečem, mesim. Zate sem na kupu zbrala nekaj mojih najljubših slovenskih blogov o kuhi, ki jih lahko bereš v domačem jeziku. Izbrala sem tudi svoje najljubše recepte. Če iščeš nove ideje za kuhanje, jih boš tukaj našla na pretek, pa ne glede na to, ali si presnojedka, vegetarijanka, veganka ali pa vsejedka, tako kot jaz!

Jedi od A do Ž

NaredilaAna - http://naredilaana.blogspot.com/

Recepti tujih kuhinj, odlične ideje za kosila in prav tako sladice. Anin blog odlikuje lep dizajn in krasne fotografije jedi, ki izgledajo tako okusno, da bi jo najraje zaposlila za svojo osebno kuharico. Recepti na nove načine in tradicionalne jedi, prav vse boš našla na tem super blogu, ki kaže resnično veselje do kuhanja in hrano, ki je pripravljena z ljubeznijo in pozornostjo.

Rižota s šparglji in slanino.

Najbolj zanimiv recept: Čokoladni piškoti s solnim cvetom (http://naredilaana.blogspot.com/2013/01/cokoladni-piskoti-s-solnim-cvetom.html)

Zdravo, preprosto in okusno

Uglašena kuhinja - http://lakotnikov-brlog.blogspot.com/

Nenavadni recepti, nove kombinacije in čudovite slike so vse tisto, kar boš našla na tem blogu. Všeč mi je lepi dizajn strani, luškano oblikovanje in ostre slike, ki točno pokažejo hrano in zaradi katerih se ti cedi slina. Všeč mi je tudi, da se avtorica ne osredotoča le na sladice, temveč tudi glavne jedi (saj vem, da ravno tako kot jaz, obožuješ vse, kar je sladko - ampak včasih je treba pojesti tudi kaj konkretnega). Eksperimentira z vegansko in presno hrano, je pa tudi odlična destinacija, če želiš jesti malo bolj zdravo.

Poletna solata s kuskusom

Najbolj zanimiv recept: Rožnati kokosovi makroni (http://lakotnikov-brlog.blogspot.com/2012/04/roznati-kokosovi-makroni.html)

Recepti dežujejo

Culinary Journey by me - http://www.culinaryjourneybyme.com/

Blog, ki je obenem zdrav in okusen, je poln odličnih in raznolikih receptov. Jaz se navdušujem nad špinačno solato s parmezanom in pinjolami, ki sem jo v malo spremenjeni različici tudi preizkusila - bila je odlična! Blog odlikujejo tudi lepe in preproste slike ter jasni recepti. Odlična destinacija, če želiš dobiti celo kopico receptov in porabiti hrano, ki jo že imaš doma - med kopico receptov boš gotovo našla kakšnega, ki bo uporabljal hrano, ki ti že en teden stoji v hladilniku.

Brokolijeva juha

Najbolj zanimiv recept: Presna čokoladna torta (http://www.culinaryjourneybyme.com/2013/04/presna-tudi-paleo-cokoladna-torta.html)

Mojster v tortah

Moj svet kuhanja in priprave sladic - http://easy-recepti.blogspot.com/

Si lahko misliš, da naslednji blog piše moški?! In ustvarja tako čudovite torte, da se ti ob njih kar zasvetijo oči. Mi lahko nekdo pojasni, kje je bil, ko sem kot otrok praznovala rojstni dan? Za eno od njegovih tort bi verjetno prodala dušo. Umetnik s figuricami, ki pa eksperimentira tudi z vegansko in presno (to pomeni, da se hrana sploh ne peče ali kuha!) hrano, me je navdušil s svojo vegansko tortico, ki je bila res odlična. Najbolj pa mi je bilo všeč, da je bila dejansko podobna fotki na blogu in da se mi je (celo) posrečila. Pa še vsi so bili navdušeni nad njo. Super, preprosti recepti in čudovite fotke!

Čudovita jagodna presna tortica.

Preizkušen recept: Veganska torta (http://easy-recepti.blogspot.com/2013/02/veganska-torta-vegan-cake.html)

Najbolj zanimiv recept: Presna jagodna torta (http://easy-recepti.blogspot.com/2013/05/presna-jagodna-torta.html)

Najboljše prihrani za zadnje

Cinnamon and Thyme - http://www.cinnamonandthyme.com/

Z zadnjim blogom sem naravnost obsedena. Tako lepih fotografij že dolgo nisem videla! Recepti so inovativni, zanimivi, preprosti in zdravi. Res vsestransko dodelan blog, v katerega sem se zaljubila na prvi pogled. Če bi avtorica izdala kuharsko knjigo, bi bila prvi v vrsti za nakup.

Sivkini piškoti

Preizkušen recept: Brusnični piškoti (http://www.cinnamonandthyme.com/2013/02/brusnicni-piskoti-cranberry-cookies.html)

Najbolj zanimiv recept: Veganski čokoladni puding (http://www.cinnamonandthyme.com/2012/07/veganski-cokoladni-puding-in-dobitnik.html)

*Vse slike so last in delo avtorjev omenjenih blogov. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ