Najboljši recepti za smoothije

Saj poznaš tisti občutek, ko se ti grozno mudi na faks, nimaš pa niti časa za zajtrk, na katerega te neprestano opominja kruljenje v želodcu? Najbolj preprosto si je v takem trenutku pripraviti smoothie. Danes ti predstavljam svoj najljubši recept zanj, ki je čisto enostaven in sestavljen iz sestavin, ki jih že imaš doma. S tabo pa bom delila še 5 svojih najljubših receptov za smoothije iz slovenskih kuharskih blogov.

Smoothieji so zdrava malica, polna vitaminov, ki jih potrebuješ za naporen dan! (foto: Foter.com) Foter.com
15. 5. 2013

Moj najljubši smoothie - Bananin z jogurtom

Skupaj z mojo mami sva se odločili, da bo treba nekaj storiti za zdravje. Tako se je cela družina odločila za nakup zeleno-belega mešalnika, ki zdaj ponosno kraljuje na kuhinjskem pultu. Najprej sem mislila, da naju bo mešalna norija minila tako hitro, kot naju je zagrabila, dejansko pa je mešalnik v uporabi prav vsak dan, in sokove z veseljem pije celo moj oči (pa čeprav godrnjaje, ko se spomne, da je moral mešalnik kupiti on).

Novo vprašanje pa se je pojavilo takoj po nakupu: kakšen smoothie narediti? Mene je za naslednji recept navdušil kar moj fant, Tilen. Potrebuješ samo jogurt, banane, cimet in med!

Priprava

Odlična stvar pri delanju smoothijev je, da ni potrebno nobeno kuhanje, pečenje ali čakanje. Čisto enostavno daš vse sestavine v mešalnik, ga dobro zapreš in začneš mešati. Previdna bodi samo, da si dobro pritrdila pokrov, da ne bo soka odneslo po celi kuhinji, in da med mešaš s kratkimi intervali (drugače se lahko mešalnik pregreje, potem se začne iz njega kaditi, in potem pride moja mami in te našeška s kuhalnico). Mešaj približno eno minuto oziroma dokler ne vidiš, da se je mešanica spremenila v tekočino brez koščkov (seveda lahko pustiš tudi malo koščkov, če ti je to všeč). In končni rezultat?

Bananin smoothie

Ta-daaaa! Po vrhu potresi s cimetom in smoothie je pripravljen. Na zdravje! (Mimogrede, vzemimo si minuto za občudovanje slik, ki sem jih naredila. Mislim, a niso lepe? Sem kar malo važna.

5 odličnih receptov za smoothije

Zdaj pa še 5 mojih najljubših receptov iz kuharskih blogov. Naj ti povem, da so punce (in fantje), ki pišejo te bloge pravi kuharski mojstri!

1. 'Štrudl' smoothie iz Uglašene kuhinje http://www.uglasena-kuhinja.com/2011/05/strudl-smoothie.html

Štrudl

2. Zeleni smoothie iz Uglašene kuhinje http://www.uglasena-kuhinja.com/2011/06/en-zeleni-smoothie-za-s-sabo-prosim.html

Zeleni smoothie

3. Sadno-zelenjavne sanje iz bloga Zdravi recepti http://zdravi-recepti.blogspot.com/2012/02/smoothie-sadno-zelenjavne-sanje.html

Smoothie

4. Tropski smoothie iz bloga Kuharija veganske iniciative http://veganskakuharija.blogspot.com/2012/04/tropski-smoothie.html

Smoothie

5. Rdeči smoothie iz bloga lunaspi http://lunaspi.blogspot.com/2013/03/recipe.html

lunaspi