The Beatles: Lomilci ženskih src

Legendarna skupina The Beatles, ki jo je milo rečeno težko preseči, je za sabo pustila bogato glasbeno zapuščino in ogromno zlomljenih src. Želiš obuditi spomine na dobri stari rock? 

16. 6. 2013

Razstava Beatlov v Velenju

Do 30.junija si lahko ogledaš zelo zanimivo brezplačno razstavo o glasbeni skupini The Beatles. Razstava je nastala pod okriljem Stanke Ledinek, ki je idejo spremenila v prav poseben glasbeni doživljaj. Če bi se rada vsaj za trenutek približala življenju zelo aktivnih moških ter vzporedno doživljala občutke čisto norega rocka, no, potem si prav lepo vabljena. Razstava se bohoti v mestni knjižnici Velenje. Razvajala te bo s tihim glasbenim vzdušjem, torej z najbolj poznanimi hiti, ki so jiih Beatli v svoji glasbeni karieri ustvarili. Viseče table na katerih je ogromno zanimivih in smešnih fotografij  ponujajo tudi obilo  zanimivih podatkov o skupini, ki jih do sedaj še zagotovo nisi vedela. Ob celotni razstavi si lahko v vitrini pogledaš tudi književna dela o Beatlih, ki si jih lahko kasneje tudi izposodiš. Če te zanima kako so se Beatli spoznali, kakšno je bilo njihovo otroštvo, kako so osvojili ženska srca, naklonjenost svojih oboževalcev po celem svetu in  kako so se pravzaprav naveličali svetovnih turnej ter naredili konec, je knjižnica Velenje pravo mesto za informacije. 

Sama sem bila nad razstavo zelo navdušena. V trenutku, ko me je pozdravila pesem Hey Jude sem se še toliko bolj razveselila vstopa v knjižnico. Razstavo sem nameravala samo na hitro ošiniti, vendar me je na koncu tako pritegnila, da sem se pri njej ustavila kar za pol ure in  nato še malo zamudila po opravkih. Ups! Tako je, če si ogleduješ razstavo o Beatlih. Vidiš preveč luštnih fantov, preveč talenta in obilo zanimivega teksta, ki te povleče k sebi kot najljubša knjiga. Predlagam, da se odpelješ do Velenja in se sama prepričaš, da je razstava čista desetka. Pa še svoje mnenje lahko zapečatiš v knjigo pohval!