Kako očarati moškega na prvem zmenku?

Si tik pred vročim zmenkom in se počutiš kot prava živčna razvalina? Cosmo ti je pripravil nekaj nasvetov kako očarati moškega že na prvem zmenku.

16. 6. 2013

Bodi to kar si!

Prvo in zlato pravilo: Predstavi se v takšni luči kot si v resnici. Ne igraj nedostopne damice ali vzvišene gospodične. Verjemi, tvoj zmenek bo opazil kdaj poskušaš biti nekdo drug in kdaj se pokažeš v pravi luči. Pravzaprav pa je zelo pomembno, da pokažeš svojo osebnost, saj lahko samo tako ugotovita ali se karakterno ujemata, kar pa je za nadaljne zmenkarije zelo pomembno. 

Ne govori preveč!

Zelo pomembno je, da svojemu zmenku, ki je obenem tudi tvoj sogovornik pokažeš, da znaš prisluhniti. Dovoli mu, da v pogovoru sodelujeta oba in ne samo ti. Če bo hotel povedati ali se vmešati v tvoj pogovor mu daj vedeti, da je dobrodošel. Če boš govorila samo o sebi ali prijateljicah boš prav tako zaslužila črne pike. Poskušajta se dotakniti več različnih tem in tako poizvedeti čim več o drug drugem.

Uredi se!

Res, da tvoj karakter šteje največ, a ne zanemari dejstva, da moraš izgledati privlačno. Stilskega izziva za prvi zmenek se ne loti zlahka. Uredi se večeru primerno. Če se odpravljata v restavracijo obleči bolj eleganten kos iz omare. Če pa sta se zmenila za športni podvig, naj bodo lahka oblačila tista, ki te bodo spremljala na tvojem zmenku. 
Pomembno je tudi, da ne naneseš preveč ličil. Pokaži bolj naraven videz in povdari samo tiste atribute s katerimi ga želiš očarati. 

Ta zmenek je polom!

Če ugotoviš, da se z zmenkom nikakor nista ujela in da ti je z njim pravzaprav zelo nadležno nikar ne odreagiraj preveč burno. Če kar naprej gledaš na uro in čakaš kdaj bo primeren čas, se za trenutek ustavi, se opraviči in odidi na toaleto. Na toaleti ''skuj'' bojni načrt, ki naj bo primeren. Predlagam, da se vsedeš nazaj za mizo in zmenku poveš, da boš morala počasi oditi, saj imaš jutri pomemben opravek v službi in moraš biti zelo naspana, ura kazalca pa je zate že na meji. Izpadla boš profesionalno in prijazno

Zahvali se!

Ker bo po vsej verjetnosti on tisti, ki bo plačal vajin zmenek, se mu nikar ne pozabi zahvaliti. Iskren hvala ogromno pomeni, prav tako pa potrjuje, da spoštuješ, da te je peljal v restavracijo. Če se želiš še kdaj videti z njim, mu to definitivno namigni. Kako? Mogoče z bežnim poljubom na lice, s porednim nasmehom ali pa s telefonsko številko na prtičku. Izbira je tvoja, a glej, da jo bo tvoj zmenek ''skapiral''.