Tvoj fant hoče na morje brez tebe? Pogumno.

Nabavila si fine kopalke, pripravila katalog morskih destinacij (skromno obkrožila Maldive), si v glavi naredila predstavo romantike na plaži, ko vstopi tvoj fant. In te hladnokrvno vpraša: ‚S kom pa greš ti letos na morje?'

Ko misli, da bo kralj plaže ...  (foto: foter.com) foter.com
8. 5. 2013

Čeljust se ti od začudenja za trenutek dotakne tal in beseda ‚panika' se zrcali v tvojih očeh. Upaš, da se šali in, da bo v naslednji minuti na mizo položil dve letalski karti na katerih bosta vajini imeni. A dečko ostaja resen. Ne samo to, za piko na i še ti pove, da je res vesel, da greš tudi ti na dopust, da ne bo imel tako slabe vesti, ko bo SAM s svojimi kolegi raziskoval Pag.

Tu bi sicer lahko nastala tista scena, ko se ti zamegli pred očmi, vse postane temno in se začneš zavedati dogajanja šele nekaj dni kasneje, ko te sodnik ponovno vpraša, če res ne veš kje se nahaja tvoj fant. A ti si dama (ter prelepa za zapor) in to situacijo boš reševala drugače. Kako? Cosmo novinarka ti pomaga!

'Ne smeš!'

Roko na srce, prepovedi ne vodijo nikamor. Saj sama veš, da je tisto, kar je prepovedano najslajše. Poleg tega pa nisi njegova mama, da bi mu razlagala kaj se spodobi in kaj ne. In on ni tvoj suženj, da bi mu lahko odrejala kam lahko gre in kam ne sme. Ne glede na to, kako rada bi ga priklenila na radiator ter kričala različne psovke, se najprej pomiri. Ter se loti drugih pristopov, ker ta ‚ne smeš' preprosto odpade.

Pokliči njegovo mamo (?)

To je precej tvegana poteza, a lahko deluje. Mame znajo pokritizirat napake svojega naraščaja. Če je na njo izjemno navezan, bo kot pravi mamin sinko seveda poslušal nasvet svoje mamice. Pri tem pa moraš dobro vedeti, če te tvoja bodoča tašča sploh mara. Ker, obstaja opcija, da te že mesece želi spraviti kar se le da stran od svojega zaklada na dveh nogah in mu bo celo dala žepnino za morje s prijatelji. No, če pa tvoj fant ni mamin sin, potem pa hitro odloži slušalko in poskušaj drugače.

Povabi se zraven

Če ti njegovi prijatelji niso povsem grozni in neumni, potem je mogoče najbolj pametna poteza ta, da greš preprosto z njimi. Sicer se moraš ob tem pripraviti na premnoge izzive, ker fantje se znajo na morju spremeniti v različne živali. Tako da si nabavi ščitnike, čelado, dobre živce in pomirjevala. Aha, seveda pa ni nujno, da bo tvojemu fantu ta ideja všeč. Ampak saj tebi njegova tudi ni.

Grožnje

To je sicer pristop, ki je res zadnja rešilna bilka, a hkrati je najbolj učinkovit, saj so moški včasih precej preprosti. Če si res želiš z njim na morje, mu enostavno povej, da se naj odloči. Ali morje s prijatelji ali seks s tabo. Ker, če bo šel sam, boš ti pač naslednjih nekaj mesecev imela divje glavobole vsakič, ko si te bo on zaželel. Kruto, a učinkovito.

Pojdi sama

Ker, na koncu koncev, če sva iskreni ... zakaj bi sploh hotela na morje z nekom, ki tja noče s tabo? Samo zato, da boš potem na plaži gledala njegov zdolgočasen obraz ter še mesece poslušala očitke? Nikakor. Naj gre sam. Na Pag, Karibe ali ribarit na uzbekistanski ribnik. Ti pa tudi odpotuj s prijateljicami ter se nikakor ne pozabi fotkat z vsemi vročimi Španci, ki ti bodo pridno nosili koktajle ter te hladili z listi od palme. Pa da vidimo, če bo naslednje poletje znova hotel na morje sam.

skok

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri