Si končala vezo in ne veš kako naprej? Tu najdeš nasvet.

Bojda leto 2013 prinaša marsikaj. In medtem ko nekateri v dvoje kričijo od sreče, se drugi malce spotikamo ob sebe medtem ko se skušamo prepričati, da potisniti bivšega pod vlak ni rešitev.

6. 4. 2013

Zaključek zveze zna biti za nekatere boleča, za druge pa osvobajajoča izkušnja. A v vsakem primeru gre za obdobje polno neuravnovešenosti. Verjemi mi, vem. In, ker vem, da se v tem obdobju gre od žalosti, jeze, samopomilovanja do skorajšnjega zažiganja moderca v znak svobode, ti povem, da če si pravkar končala svojo vezo in se ti zdi, da boš umrla – ne boš. Ker mogoče ti pa je prav njegov odhod prinesel priložnost, da končno zaživiš. Kot sama hočeš.

Ko boš najmanj pričakovala, boš spoznala pravega

Ti je zgornji stavek znan? Meni je bil povedan premnogokrat. In vsakič sem hotela tistemu, ki mi ga je izrekel povedati, da ko bo najmanj pričakoval bo njegovo oko spoznalo mojo pest. A sem proti nasilju. Zaenkrat. Zato sem po ko koncu svoje veze naredila edino najbolj logično stvar, ki jo priporočam tudi tebi. Pisala sem edinemu človeku, ki me zares razume. Sebi. Je zelo terapevtsko in predvsem ni tako kaznivo kot da svojega bivšega zapreš v klet. In moje pismo je zgledalo takole ... 

Pismo sebi

Ti bi rada bila srečna. In to ni lahko. Ti bi rada in ti si zaslužiš, da te ima nekdo rad. Ampak prosim - ne za vsako ceno. Ker to ni dobro:) Ti vse kar moraš je to, da zaupaš. Če pa imaš razlog, da ne zaupaš - pa vprašaj! Ne delaj se, da problema ni, ker potem šele problem bo. Pozabila si na to kako ok je biti sam, s prijatelji in z družino. Brez da pri tem čakaš na partnerja kot na vrhunec vsega, ker ni vrhunec. Četudi včasih poskrbi za kakšnega.

Ti si super punca, ki ... ne, ti si super punca. Ogromno lahko ponudiš, ogromno daš in nehaj se prodajati pod ceno. Ampak ... in vedno je ampak - tudi ti imaš nekaj krasnih brazgotin, ki jih moraš spolirati. Sama. In s pomočjo nekoga, ki bo razumel. Preberi to, preberi to desetkrat na uro ali nikoli več ... a slednje samo, če si se razumela.

In vedno znova imej rada, ker je prav. A nikoli več se ne izgubi. Spomni se na tesnobo, na čaj s solzami in na mamin apaurin ... tega več nočeva, ali? :)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri