Seks v mestu – s prijateljicami, mamo ali fantom?

Pridejo sončni dnevi za rolanje, osvajanje, kopanje in izlete. A pridejo tudi sončni in manj sončni dnevi, ko bi tvoje srednje ime lahko bilo lenoba. Kaj početi tedaj?

Bog ne daj, da bi crknu televizor (foto: foter.com) foter.com
30. 4. 2013

Cosmo je našel deset filmov, ki bodo preprečili, da boš zdolgočaseno preštevala kopalniške ploščice, zraven pa ti je priložil še spisek primernih sogledalcev. Nabavi kokice, robčke in kremo proti smejalnim gubam ter naj se filmski maraton prične!

Seks v mestu s prijateljicami, pozabiti Saro s fantom ali zajtrkovati petelina z mamo?

1. Obstaja film, ki ga moraš videti. Lahko tudi večkrat. Ker zajema največje uspešnice zasedbe Abba. Film Mamma mia je tako mešanica glasbe, družinskih in ljubezenskih zgodb. Ampak, ker se nikjer nihče nikogar ne dotika na neprimernih mestih, si lahko film v miru pogledaš z mamo. Nenazadnje je to verjetno tudi glasba njene mladosti.

2. Ok, zdaj pa pripravi vse tiste robčke ter litre sladoleda. Film P.S. I love you je take vrste film, ki ti bo (tudi, če si zagrižena feministka) vrnil vero v ljubezen. A glede na to, da vsebuje veliko prizorov ob katerih boš ihtela, ga raje glej sama. Pa še sladoled bo potem povsem tvoj.

Jason Segel3. Če te je pred kratkim pustil fant in še to zaradi druge punce, potem vem, kateri film ti bo spet dal zagon. Forgetting Sarah Marshall pokaže kako lahko človek preboli bivšega, čeprav občasno gol ihti v blazino. Komedija vredna ogleda. A raje v družbi prijateljic, saj nam tekom filma Jason Segel nekajkrat pokaže svoj ... organ.

4. Pridejo trenutki, ko si pa zaželiš nekaj domačega. In zagotovo je potem prava izbira Petelinji zajtrk. Ljubezenska zgodba polna zapletov ter divje zanimivega prizora na senu. Gola koža in vroči poljubi so dovolj dober razlog, da se ti pri ogledu pridruži fant.

5. Potem pa smo že pri filmu, ki ti bo dal upanje, da je v ljubezni vse možno. Ker, če lahko prostitutka ulovi bogataša ter se noro zaljubita, potem še tudi zate ni vse izgubljeno. Pretty Woman je uspešnica, ki si jo lahko ogledaš s komerkoli, ki ceni kičasto ljubezensko zgodbo.

6. Pa se dajmo še malo cartat. Povabi fanta ter mu vnaprej povej, da se ti solze pri moških zdijo seksi. Ker se bo verjetno tekom tega filma tudi on vsaj malo orosil. The Notebook je po mnenju mnogih najbolj romantičen film. Če še ne veš zakaj, preveri. Pa ne sama.

Patrick7. Zdaj pa klasika. Dirty Dancing (prvi del!, o drugem se ne bomo niti pogovarjali) je film, ki ga bi morali videti vsi. Vsaj enkrat. Gre za ljubezensko zgodbo zaradi katere smo vse punce na eni točki naših najstniških let hotele s starši v neko kočo ter tam najti učitelja plesa, ki bi nas v jezeru dvigal do mraka. Glej ga sama! Ker ne rabiš motečih faktorjev, ko je na ekranu mlad Patrick Swayze.

8. No, če pa bi želela v svoj filmski večer vključit celotno družino – od malega brata do ome, potem pa je edina logična izbira Moj ata socialistični kulak. Tudi, če si mlada in se ne spomniš teh časov, boš našla dovolj materiala za smeh ter s svojo družino delila del slovenske zgodovine. In mogoče se boš kmalu drla:''Zemljo tistemu, ki jo obdeluje!''

9. 500 Days of Summer je odličen film. Verjetno za to, ker ne gre za tipično ljubezensko zgodbo, temveč za življenje takšno kot zna biti. Grdo, lepo, zaljubljeno, zavrnjeno, a polno upanja. Lušna zgodba, ki ti bo morda malenkost odprla oči za stvari, ki v življenju res štejejo. Družba ob tem filmu je povsem po tvoji izbiri.

Sarah J.Parker10. Tako, sedaj pa k vrhuncu. Prijateljice, dajte se v nizki štart, zmešajte koktejl ali dva, ker na ekran prihaja film Sex and the City! Ni bolj sproščujočega občutka kot ogled štirih žensk, ki so zmedene, nore, pohotne, zaljubljene, izgubljene, samozavestne in neodločne hkrati. Ki delajo grozne napake, se sestajajo z vsemi napačnimi moškimi, a se temu na koncu dneva skupaj nasmejijo. Ki so v vsem času uspele dojeti, da je prijateljstvo tisto, ki resnično šteje. Odličen film za odličen večer v družbi najboljših prijateljic s katerimi včasih tudi počnete vse narobe, a je na koncu dneva prav.