Seks brez obveznosti – mit ali stalna praksa?

Ljudje imamo nekaj precej osnovnih potreb. Od prehranjevanja, pitja, dihanja do šopinga in seveda tudi do seksa. A, če trenutno nisi v zvezi, ti ostane malo opcij za zadovoljevanje zadnje od naštetih potreb. Seks brez obveznosti je ena izmed teh opcij. Ampak ... ali ta sploh obstaja?

Seks brez obveznosti - obstaja? (foto: foter.com) foter.com
27. 5. 2013

Bodimo iskrene, tudi ženske imamo svoje potrebe. In v tem času lahko to tudi javno priznamo brez da bi nas razglasili za prodajalke ljubezni. A tempo življenja je včasih takšen, da ne najdeš energije, ki bi jo vlagala v vezo in tako že nekaj mesecev po tem planetu galopiraš samska. In načeloma ti je super, ne jočeš v blazino od osamljenosti, sama si odpiraš vrata ter hodiš na tečaje salse.

A potem pa pridejo trenutki, ko pa bi moška roka prišla še kako prav. Taka roka, ki bi po večeru strasti spakirala in se odpravila domov brez da bi med vama bil en cel kup drame ter čustvene okupacije. Pa je to realnost ali le fikcija, ki smo si jo nagledale v filmih?

Preveč filmsko?

Pa vendar je tudi v filmih ta tema prikazana zelo kaotično. Če si gledala Justina Timberlaka v filmu Friends with Benefits, veš o čem govorim (če pa nisi gledala pa ti nočem pokvariti nič kaj presenetljivega konca). Dejstvo je, da je spolna privlačnost velikokrat nekaj povsem drugega kot pa ujemanje v smislu 'pelji me pred oltar in ljubila se bova za zmeraj'.

Saj sama veš, da si v življenju spoznala noro privlačne tipčke, ki pa so ob pogovoru zgubili ves sijaj in si si samo želela, da se slečejo in obmolknejo. Verjetno je seks brez obveznosti idealen v takšnih primerih, ko si prepričana, da se med vajinim ljubimkanjem ne bo začela prebujati horda metuljčkov.

Ponudba na 'tržišču'

Če torej malo preveriva tržišče kandidatov za seks brez obveznosti. Torej, spoznaš kakšnega noro hudega tipa, ki si ga srečala med nočnim izhodom s prijateljicami. Kemija je prava, oba sta prezaposlena za zvezo in začne se obdobje neobveznega srečevanja. A glede na vse te neobveznosti, si ostajata tujca, kar velikokrat vodi v nesproščen seks in posledično do nule užitka.

Ali pa imaš kakšnega prijatelja s katerim sta vedno govorila, da se bosta poročila, ko bosta stara 40 let, če še bosta samska. Super se razumeta, skupaj se smejeta, dobro zgleda, le iskrica je tista, ki vama že vsa leta manjka. Tako se prepričana, da se med vama ne bo nič spremenilo lotita posteljnih užitkov. A potem se iskrica vseeno prižge. In v najboljšem primeru se prižge pri obema ter se divje zaljubita, v najslabšem primeru pa vajino prijateljstvo postane preteklost.

Pa smo pri zadnji opciji, ki se ji reče 'katastrofalna izbira'! Bivši fant. To napako počnemo (oh, tako) zelo rade. Ker mislimo, da smo čustveno povsem ločene od njega, ki smo mu namenile nekaj let (in kilogramov) svojega življenja. Pa poznaš ga in vesta kaj drugemu paše. Res? Mislim, res?! Ne, ne vesta, ker če bi vedela, bi bila še par. Preden se zapleteš z bivšim, raje odpotuj v Španijo in si najdi kakšnega krepkega dečka po imenu Jose Armando za divjo poletno avanturo. Brez obveznosti.

Previdno!

Seks pač je izjemno intimna zadeva (oh, ugotovitev tisočletja) in na neki točki se zakomplicira. Ker ne glede na to, kako sta se prej dogovorila, da ne ti in ne on nimata resnih namenov, se med rjuhe včasih vtihotapi ... čustvo. In naj bo še tako majhno, ko bo vse spremenilo in na koncu bo eden od vaju trpel. A, če je seks res dober, je mogoče vredno, da tvegaš. In mogoče boš prav ti tista izjema, ki potrjuje pravilo.

Akcija