Moški, ki jih zna 'polagat'

Rime! Da ne bo pomote. 6 Pack Čukur je na področju slovenske glasbene scene postal preprosto nenadomestljiv. Kot bo to zagotovo tudi izdelek, ki ga bo javnosti predstavil že na začetku maja.

6 Pack Čukur (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
2. 5. 2013

Minila so štiri leta odkar je 6 Pack Čukur izdal zadnji album. Medtem pa ni počival, ampak je ustvarjal na različnih področjih. Glasbenih, seveda. Kaj ustvarja zdaj, kje ga lahko srečaš, kakšen glasben cukerček se nam obeta kmalu in katera ženska je za njega cosmo v sveh pogledih, si preberi v spodnjih vrsticah.

Boštjan, trenutno te lahko po Sloveniji srečamo kot del The Hangover Project - za kakšno zgodbo gre?

To je koncertni projekt, ki poleg mojih duetov ponuja tudi ostale večne hite oziroma duete iz 90h in danes. Na odru se mi pridruži pevka Tanja in skupaj v živo zabavama vse generacije. Projekt je nastal iz heca narediti moderen poročni band, ki bi lahko nastopal tudi v filmu The hangover. Zadeva se je prijela tudi v klubih in se tako razvila v dokaj uspešen projekt oziroma live akt.

6.maj je zate poseben datum, saj bo izdan nov singl, kjer se pojavi tudi znan gost. Kdo je in kako je prišlo do sodelovanja?

Nov singl z naslovom 90ta izide 6. maja in bo po dolgem času nekaj novega iz moje strani. V besedilu se vračam v stare dobre čase, devedeseta. No vsaj zame. (smeh) To je bila doba skejtanja, zabav, dobre glasbe... V tem obdobju se je zgodila Leva scena, Alienov album, ki je rušil vse pred sabo. Velik vpliv je natredil tudi name in na moje glasbeno ustvarjanje. Sedaj sem si ga upal povabiti na sodelovanje in po poslušanju komada je bil takoj za. Recycleman ex Alien je skupaj z mano položil rime, glasbeni producent Toš pa je poskrbel za vrhunsko produkcijo!

Pripravljaš pa tudi nov album.

Kar nekaj materiala in idej se mi je nabralo. Od mojega zadnjega albuma je že 4 leta in mislim, da je čas za novega. Ne vem kdaj točno bo končan (do konca leta upam), vsekakor pa bo izdelek poln dobre avtorske glasbe in zabavnih zgodb. Če vam bo všeč prhajajoči singl, vam bo plošča še bolj!

Sicer si v preteklosti sodeloval že z mnogimi glasbeniki, je na slovenski glasbeni sceni še kdo s katerim bi rad sodeloval v prihodnje?

Vsekakor. Tako kot Recycleman pove v eni izmed kitic..."ker ne furam mej", imam tudi jaz podobno filozofijo. Sodelujem z glasbeniki, ki uživajo v tem kar delajo in ki si sodelovanja z mano želijo. Takšnih je na sceni verjetno veliko, tako da pustimo se presenetit!

Če pomisliš na Boštjana, ko je štartal z glasbeno kariero in na Boštjanja zdaj - kaj na tebi bi rekel, da se je najbolj spremenilo?

Frizura! (smeh) Ne vem, defenitivno sem zrasel kar se muzike tiče. A po drugi strani sem tak kot vedno. Poskušam se vsak dan kaj novega naučiti, tako da se nenehno spreminjam. Boštjan takrat je bil faca, pa je tud zdej! Še večja v bistvu!

Obstaja katera tuja pesem, ki bi jo rad priredil?

V tem trenutku ne. Res poskušam delati avtorsko glasbo. Slovensko glasbo. Glasbo, ki jo bo mogoče čez par deset let hotel nekdo drugi priredit. Veliko dobrih komadv je bilo in jih je na tuji sceni. Te tudi rapam na mojih nastopih, a bi v tem letu raje ostal pri SLO glasbi. Raje priredim kakšno domačo.

Kaj ti je pri ustvarjanju tvojih pesmi najbolj pomembno?

Da uživam. Da probam v studiu iz sebe potegnit pravi feeling. Da delamo profesionalno, a vseeno poskušamo biti spontani, naravni. Pomemben je tudi dober text, dobra zgodba.. V rapu ponavadi prvo vlogo igra besedilo, a vseeno dam sam veliko na glasbo.

Kje lahko bralci spremljajo tvoje nove projekte in nastope?

Na fejsbuku sem Boštjan Čukur, Na instagramu 6paket, na netu www.6packcukur.si, drugače pa lahk tud mene vprašajo, sem pogosto med ljudmi. ;)

So ženske za glasbenike navdihujoč ali moteč faktor?

Mislim da bolj navdihujoč. Veliko dobrih pesmi je nastalo zaradi žensk. Thong song naprimer ;) Nas pa spremljajo povsod, v komadih, na koncertih, v zaodrju in seveda tudi doma. (smeh)

O kateri znani ženski bi kdaj napisal pesem?

Hmmm. Mogoče raje o kašni neznani!

Kaj najraje vidiš na ženskah v poletnih dneh?

Zagorelo kožo v kakšnem neklimatiziranem kafiču z mrzlim kubalibre. Hude sončne špegle in oprijeti jeansi ter raztegnjen t-shirt...

Kaj svetuješ slovenskim dečkom kako se lotit osvajanja?

Na svoj način. Spontano in zabavno. V bistvu nisem nek težek strokovnjak, tako da bolje da ne berete mojih nasvetov. (smeh)

Kako si ti predstavljaš pravo cosmo bejbo?

Ne rabim si jo predstavljat. Sem poročen z njo!