Gašper Rifelj:'' Najbolje je biti to kar si''

Draga moja, čas je, da prostor na Cosmo straneh zavzame izjemno talentiran (ter zeloooo postaven) pevec, ki osvaja Slovenijo – Gašper Rifelj. Kako osvaja še izven glasbenih voda pa preveri tukaj.

Gašper Rifelj (foto: dejan nikolič) dejan nikolič
20. 5. 2013

Kako se je začela tvoja glasbena pot?

Z glasbo sem se prvič srečal, ko sem začel igrati diatonično harmoniko. Ta me je spremljala skozi otroštvo, saj sem veliko nastopal in igral v raznoraznih bendih in veliko nastopal. V tem obdobju sem bil popolnoma v narodno-zabavni glasbi in se z drugimi zvrstmi nisem ukvarjal oz. jim nisem posvečal veliko poznornosti.

Kje najdeš navdih za svoje pesmi?

Navdih je stvar trenutka. Odvisno je, kako se počutiš, ko nastaja glasba. Zagotovo pa je največji navdih takrat, ko se ti resnično zgodi kaj pomembnega, kar te zaznamuje, tako pozitivno, kot negativno. Ponavadi samo igram kitaro in sestavljam akorde in ko dodaš še malo občutka, lahko nastanejo lepe stvari.

S kom si želiš sodelovati oziroma imaš med pondubo glasbenikov kak vzor?

Seveda si želim glasbenega sodelovanja. V Sloveniji je kar nekaj pevk in pevcev, ki jih spoštujem in s katerimi bi z veseljem posnel skladbo. Osebno pa izredno cenim in sem njen velik oboževalec Alenko Godec. Ima vse tisto, kar prepriča poslušalca in gledalca. Zares z njo peti v duetu bi mi bilo v veliko čast.

Kje lahko najdemo o tebi več informacij?

Vse tekoče in tiste najpomembnejše informacije zagotovo najdete na mojem uradnem fb profilu, aktivna je tudi moja uradna spletna stran gasper-rifelj.com. Na teh naslovih, zagotovo najdete vse v zvezi zmano.

Kaj trenutno ustvarjaš?

Trenutno se ukvarjam predvsem s tem, da čimpreje opravim izpite na konservatoriju za glasbo. Pripravljam tudi nov singel, ustvarjam lastno glasbo in se razvijam kot glasbenik. V jeseni pa lahko pričakujete duet o katerem pa v tem trenutku še ne bi govoril, bo pa zelo zanimiv in meni v veliko čast in veselje.

Gašper Rifelj

Kaj bi rekel, da je tvoja največja razvada?

Hmm to, da rad dolgo spim. Če le imam prosto dopoldan, z veseljem spim kakšno uro dlje, saj grem ponavadi pozno spat, ker sem bolj nočni ptič. Drugače pa mislim, da nimam neke bistvene razvade.

Kakšen je zate popoln zmenek?

S popolno osebo, ki jo imam rad. Ni pomemben kraj, pomembna je le oseba s katero preživim zmenek.

Kak osvajalski pristop bi svetoval fantom za to poletje?

Mislim, da punce " odbija", če je fant prepotenten in preveč vsiljiv. Energije naredijo svoje in če so prave, se zagotovo začutijo.

Kateri kos oblačila je tisti, ki ga moraš nujno imeti v svoji omari?

Hmm zagotovo "jeans" hlače, saj jih obožujem, v vseh barvah, krojih, modelih.

Kako si ti predstavljaš pravo Cosmo bejbo?

Simpatično, suvereno, žensko v pravem pomenu besede.

Kaj misliš, da je največja napaka, ki jo počnejo slovenski fantje na zmenkih?

Verjetno to, da želijo narediti na dekle vtis in s tem pokažejo ponavadi drugačnega sebe, kot v resnici so. Najbolje je biti to kar si, brez pretvarjanja in potem vidiš ali se energije poklopijo ali ne.

Gašper Rifelj