Dennis Malačič – izzivalen moški ali moški pripravljen na vsak izziv?

Nekateri se izzivom izognejo v velikem loku, drugi pa se neustrašno podajo na 'bojno polje'. In med zadnje zagotovo spada Dennis Malačič, ki te dni najbolj izziva samega sebe. In to kar s 100 izzivi.

Dennis Malačič (foto: dennis malacic) dennis malacic
14. 5. 2013

Poletje je pred vrati in dovolj je z izgovori. Saj točno veš o čem govorim. Ko vsako dieto prestaviš na ponedeljek, ko vsak izpit prestaviš na jesen in, ko bi se najraje pokrila čez glavo ter se nasploh izognila vsakemu dogajanju. Pred sabo pa imaš sedaj mladeniča, ki te bo zagotovo motiviral, da se hitro spraviš s kavča ter uresničiš projekte, ki jih tako redno prestavljaš na jutri. Ker Dennis Malačič ni človek za prestavljene priložnosti. In tudi ti si lahko del njih. Kako - pa je za Cosmo povedal Dennis sam.

Si dečko, ki konstantno nekaj počne. Od kod ti ideje?

Imam bujno domišljijo. Moj problem je, da se zainteresiram za skoraj vsako stvar, ki se tako ali drugače znajde na moji poti in kamorkoli me postavite, vsepovsod se bom v nečem našel. Preprosto je toliko stvari na tem svetu, ki bi jih rad poskusil, da bi bilo žal, če bi zatiral svojo »slo«.

Kako je prišlo do projekta 100 izzivov?

Pretekla leta sem kombiniral študij in študentska dela, včasih tudi tri naenkrat. Nato je januarja ostal samo še študij. Ker nisem človek, ki bi ležal doma na kavču in čakal, da z neba pade kakšno novo delovno mesto, sem vzel v roke svoje življenje in se ambiciozno lotil projekta 100-ih izzivov. Povod za projekt sta dala kolega, ki me je opozoril na Američana, ki je v roku enega leta opravljal 100 različnih služb in o svojih doživetjih vodil blog ter Igor Rašič, trener boksa, ki je ponudil izziv, da me pripravi na boksarski dvoboj. In tako sam ne bom opravljal 100 različnih služb ampak bom sprejel 100 različnih izzivov. Za spoznavanje samega sebe, svojih meja, zmožnosti in za to, da še koga navdušim k aktivnejšemu življenjskemu slogu ter uresničevanju sanj.

Kateri od teh izzivov bi rekel je za tebe samega največja preizkušnja lastnih meja?

Izmed trenutno znanih 35-ih izzivov je za sedaj največja preizkušnja zame dobrodelni tek čez Slovenijo v dolžini 400-ih kilometrov, ki sem ga razdelil na sedem etap – vsaka posebej ima okrog 50 kilometrov. Za fanta, ki je v osnovni šoli zaradi debelosti dobil sladkorno bolezen in je v srednji šoli celo ponaredil opravičilo za telovadbo, je teh 50 kilometrov velika preizkušnja. Še večja je, da jo daš kar sedemkrat skozi. Mučilnica ampak mučilnica v pozitivnem pomenu. (smeh)

Dennis teče

Kaj bi rekel, da je najpomembnejša lekcija, ki si se je naučil o sebi tekom vseh izzivov?

Ogromno bo lekcij, ki se jih bom naučil in vseh se izjemno veselim. Trenutna lekcija, ki se me je najbolj dotaknila, je ta, da če verjameš vase, ti lahko uspe prav vse pa če se cilj kdaj zdi še tako nedosegljiv. Pri teku imam ogromno trenutkov, ko bi se najraje predal in šel v McDonalds na kakšen dober hamburger ampak preizkušam sam sebe in se ženem naprej – je dobra lekcija samospoznavanja in samodiscipline.

Se ob vseh dejavnostih sploh kdaj dolgočasiš?

O ja, pridejo trenutki, ko se znajdem na kavču in v upanju, da pogledam kakšen film, zaspim poleg. Kavč ni zame, dolgčas pa tudi ne. Povzroča mi paniko, ta pa ne vodi v nič dobrega. Torej skrbim, da je čim več dogajanja, takšnega in drugačnega.

Je kak človek, ki ga na podlagi njegovega soočanja z življenjem še posebej ceniš?

Cenim ljudi, ki so iskreni do sebe in svoje okolice, ki ne živijo v senci laži in ki uresničujejo svoje sanje ter se ne ozirajo na mnenje ljudi, ki niso pomembni segment našega življenja. Med znanimi sta mi tako blizu Ricky Martin in Bear Grylls. Med dekleti pa Pink in Jessie J. Vsi našteti zagovarjajo enakopravnost, so vzor s svojimi dejanji, stremijo k svojim sanjam in sledijo poti želja. In med svetovnimi zvezdami so to ljudje, ki so nam resnično lahko vzor.

Je kateri izmed izzivov takšen, da se lahko udeležijo na kak način tudi naše bralke?

Seveda, kar nekaj takih izzivov bo – vse punce, ki recimo rade plešete, se nam lahko pridružite pri plesni točki, ki jo bomo pripravili v stilu filma Odpleši svoje sanje. Sestavili bomo ekipo, natrenirali točko in nato bum – presenetili v kakšnem trgovskem centru ali na trgu mimoidoče. Pridružite se mi lahko tudi na vzponu na Triglav, prav tako na tridnevni pohodniški pustolovščini Marš mira po Bosni, pa še pri kakšnem drugem izzivu. Hitro klik, klik na Facebook in spletno stran, vse informacije se skrivajo tam.

Dennis pleše

Kaj je tvoja največja strast?

Izzivi – rad preizkušam sam sebe in ko grem korak dlje kot prejšnjič sem resnično ponosen nase. Dajejo mi motivacijo za naprej in z njimi sem odkril strast za katero verjamem, da mi bo ponudila »več od lajfa«.

Cilji, ki jih želiš doseči v tem letu?

Uresničiti 100 izzivov, početi stvari, ki jih morda ne bi počel nikoli v življenju, spoznati čim več pozitivnih ljudi in življenje zajemati z veliko žlico. Na kratko to, seveda pa vseh 100 izzivov predstavlja preizkušnjo, za vsakega posebej si želim, da bi bil cilj dosežen.

Česa se najbolj veseliš to poletje?

Vzpona na Triglav, veslanja po reki Kolpi, spuščanja po brzicah reke Soče, treningov samurajstva s Chorchypom, spoznavanja veščin joge z Anjo Bohinc Rupret, maratona Alpe Scott ter še cele palete ostalih stvari. Aja, pa koncerta Siddharte. Brez njihovega koncerta ni pravega poletja. (smeh)

Je flirtanje za Dennisa Malačiča po vseh preizkušnjah izziv ali navada?

Sem bolj sramežljive sorte dečko. Raje vidim, da je prvi korak z druge strani, ne z moje. Ko pa opazim, da kdo flirta z mano (običajno sicer dolgo traja, da to ugotovim) pa se kar vživim. (smeh)

Imaš kak nasvet za osvajanje?

Joj ne, nisem dober v tem. No, lahko vseeno probam: čim manj šlatat, če hočete kaj resnega, če pa one night stand, pa kar prijemajte za vse kočljive dele. Tako in drugače.

Pa, če te vrstice prebira kdo, ki ima v glavi tudi kup idej, a si ne upa le teh uresničiti - kaj bi mu/ji rekel?

Nehaj sedeti na kavču, se smiliti sam sebi, začni verjeti vase, ne oziraj se na govorice in slabe jezike. Postavi se zase, začni z uresničevanjem sanj in svetu pokaži, da si bojevnik! Legende niso to postale s sedenjem na kavču ampak z vztrajnostjo, borbenostjo, zaupanjem vase in preprosto vizijo – uresničiti sanje!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri