Dental Spa – ko obisk zobozdravnika postane sprostitev

Večina se nas boji obiska pri zobozdravniku – in jaz nisem nobena izjema! Kaj pa bi rekla, če bi ti zobozdravnik po dolgotrajnem vrtanju po zobeh ponudil še masažo stopal ali dlani?

18. 4. 2013

To ponuja ordinacija Dental Spa v Rožni dolini, ki je povezala zdravljenje zob s sprostitvijo in lepim videzom. Kako so začeli, kdo jim je pomagal pri tem in kaj ponujajo, mi je povedala ena od lastnic, zobozdravnica Taja Dular Potočar.

  • Kaj pravzaprav je Dental Spa?

"Začelo se je z idejo, da bi se združila estetika obraza in zob, saj lepi zobje potrebujejo lep obraz (oziroma če je obraz lep, še ne pomeni da so tudi zobje lepi). Po izobrazbi sem zobozdravnica, sem pa dolga leta delala z dermatološkimi laserji, naredila sem tudi specializacijo iz Anti-ageing medicine v Parizu. Nato se je počasi porodila ideja o Detal Spa. Začeli smo 1.9.2011."

  • Kdo vam je pomagal pri začetkih podjetja?

"Zelo nam je priskočila na pomoč banka SKB, saj je od vseh pridobljenih ponudb zagotavljala najboljše pogoje pri najemu kredita. Tudi pri poslovanju so bili vedno dosegljivi in zelo fleksibilni."

  • Kaj ponuja Dental in kaj Spa?

"Dental del podjetja ponuja vse zobozdravstvene storitve; od osnovnih kot so plombe, koreninska zdravljenja, protetične storitve pa tudi estetske kot so beljenje zob, luske, preoblikovanje nasmeha. Spa del pa je ustvarjen tudi z namenom, da bi svojim obiskovalcem omilili prihod k zobozdravniku, zato v čakalnici prižgemo kakšno dišečo paličico in tako ''odženemo'' tisti značilni vonj zobozdravniške ordinacije (smeh). V prvi vrsti ponujamo celo vrsto anti-ageing posegov : tako pomlajevanje obraza in dekolteja s polnili in botulin toksinom kot notranje ohranjanje mladostnosti s pomočjo preventivnih genetskih testov (z analizo DNA materiala lahko ugotovimo npr. katera hrana je najprimernejša za posameznika, na kaj je alergičen, kako najhitreje izgubiti in obdržati telesno težo,...). In pa seveda na koncu še sprostitev z refleksno masažo stopal in dlani."

  • Katera storitev je ta trenutek pri vas najbolj popularna?

"Beljenje zob – včasih je veljalo, da je ta poseg neučinkovit in predvsem škodljiv. Ko sem bila v ZDA, sem opazila, da je za Američane beljenje zob isto kot peljati nekoga na sladoled (smeh). Zavedajo se, da je potrebno iti vsake pol leta na pregled in čiščenje zobnih oblog ter da se nekje na dve leti zobe pobeli. Skratka beljenje zob pod zdravniškim nadzorom v zobozdravstveni ordinaciji je učinkovito in varno. Za vsakega, ki skrbi za zdravje in lep videz svojih zob in bi jih rad še polepšal, definitivno priporočam beljenje. Pa da bo bojazen pred prebelimi in svetlečimi zobmi (takimi kot jih vidimo pri mnogih ameriških igralcih) odveč, naj povem, da so taki zobje običajno preoblečeni (krone in luske)."

  • Tudi med cosmo bralkami se znajde kakšna, ki se boji obiska zobozdravnika. Kako ji lahko olajšate obisk?

"Po beljenju zob, pride na vrsto obraz: globinska hidratacija s hialuronsko kislino. Načeloma je primerna je za vse vrste kože, sploh po 30. letu, ko se na koži že začno kazati škodljive posledice zunanjih in notranjih dejavnikov. Po posegu (za optimalen rezultat je potrebnih več posegov v določenem času) je koža mladostna, prožnejša, bolj gladka in napeta. Na koncu pa pride na vrsto refleksna masaža stopal, ki traja 45min. Pri nas to dela zdravnica in zato tudi najlažje svetuje, koliko terapij je potrebnih. Priporočam za vse starosti!"

Dental Spa je odličen primer, kako začeti nekaj povsem drugačnega in inovativnega, ter dokaz, da ima res dobra ideja vse možnosti za uspeh. Pri tem je banka lahko dober partner, saj v SKB znajo prisluhniti in poiskati najboljšo rešitev. Potemtakem lahko rečemo, da je del uspešne podjetniške zgodbe Dental Spa-ja tudi SKB poslovni paket dobrodošlice!