Itak Job: Ne zamudi zadnjega brezplačnega kariernega predavanja v Kranju

Služba je boj, v katerem lahko zmagaš le, če si strastna.

25. 3. 2013 | Promocijsko sporočilo

Kdor ima neko delo rad, in kaže iskreno zanimanje zanj, je vedno boljši od nekoga, ki za to isto delo meni, da bi ga 'morda' zmogel opravljati.

Zveni znano? Zveni logično. Dobra kandidatka za delo namreč natančno ve, kaj hoče, zato tudi delodajalcu ponudi tisto, kar ta potrebuje.

Sanjska zaposlitev?

Da sanjska zaposlitev ne bo plavala v oblakih in na koncu splavala po vodi, si pri iskanju zaposlitve čim prej zastavi jasen karierni cilj.

Kaj želiš početi? V čem uživaš? Kako lahko s tem pomagaš drugim? Šele ko določiš cilj, se lahko uspešno usmeriš na potencialne delodajalce ter "sistematično komuniciraš s tistimi podjetji, kjer imaš možnost za delo, v katerem uživaš," pojasnjuje Gorazd Prah, karierni svetovalec pri MojeDelo.com.

Ko razmišljaš o vzpostavitvi stika z delodajalcem, je pomembno, da se ne držiš preživetih definicij 'razgovora za delo'; ta je lahko danes namreč izveden tudi v okviru krajšega srečanja, pogovora, kave oz. neformalnega druženja. Predvsem pa delodajalci cenijo vsakršno tvojo proaktivnost, poudarja Marija Meznarič, direktorica kadrovske službe Sodexo d.o.o.:

"Kandidati si morajo službo ustvariti sami."

Najpogostejše napake, ki te lahko stanejo zaposlitve

Ko delodajalca nagovarjaš preko emaila ali pošte, pazi, da ne zagrešiš katere odnajpogostejših napak, ki jih lahko zagrešiš, ko se prijavljaš na delovno mesto:

  • 1) pošlješ kopijo prijave, ki si jo poslala že na neko drugo delovno mesto in je ne prilagodiš potrebam delodajalca, ki ga nagovarjaš,
  • 2) karierni cilji, s katerimi želiš očarati delodajalca, so preveč splošni ali jih sploh ni,
  • 3) svojih delovnih izkušenj ne predstavljaš kot uspehov in koristi, temveč kot suhoparne podatke
  • 4) ne pokažeš strasti do dela, na katerega se prijavljaš,
  • 5) namesto iskrenosti je tvoj nagovor polnpuhlic, ki ne prepričajo niti tebe.

S.O.S.

Ker je lahko iskanje službe zelo naporno, se je za pomoč dobro obrniti tudi na starše, prijateljice, sosede ali (nekdanje) profesorje, pomaga pa ti lahko tudi Itak Job.

Na brezplačnem kariernem predavanju v Koloseju v Kranju, ti bo Itak Job 28. marca pomagal širiti obzorja in vzpostavljati kontakte s potencialnimi delodajalci, na www.itak.si pa se lahko oborožiš še z marsikaterim drugim znanjem in osvojiš ali izboljšaš veščine iskanja sanjske službe. Več informacij o kariernem predavanju na: Job Itak - predavanje.

Pohiti, število mest je omejeno, izbrani kandidati pa bodo deležni osebnega kariernega svetovanja.

Za več informacij spremljaj:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri