Ulični stil svetovnih prestolnic

Ulice svetovnih prestolnic dihajo za modo. Tlakovane ceste, umazani pločniki in mestni parki so modne piste, kjer tisoče meščanov predstavlja svojo domiselnost in ustvarjalnost. Pokukali smo za meje Amerike, Evrope in Avstralije, kjer se ulični stili kljub kontrastnosti odlično zlivajo z utripom velikih mest.

V katero mesto te bo odnesel tvoj naslednji 'stajling'? (foto: foter) foter
14. 6. 2013

Minimalistični New York

New York, mesto tisočerih luči, utripajočih pisanih reklam, večnega nemira in neštetih detajlov lahko izživiš tudi zelo preprosto in skromno.  V svojo garderobo New York vnesi z nekaj preprostimi enobarvnimi kosi, ki jih lahko kombiniraš z večino oblačil in dodatkov, ki jih imaš v lasti. Več idej poišči tukaj.

Urbani Perth

V Avstraliji že dolgo ne živijo le domorodci, ki okoli Uluruja plešejo v svojih obrednih oblačilih. Duh Pertha ustvari s preprostimi oblačili črne ali bele barve, ki jih opremiš z enim 'odštekanim' kosom, ki bo pritegnil poglede ostalih ljudi na ulici. Zanimiva torbica, star pulover ali nora sončna očala bodo popestrili tvoj izgled. Več zamisli najdeš tukaj.

Živahna Moskva

Prva misel, ko nekdo omeni Rusijo in njeno prestolnico Moskvo, je za mnoge resen socialistični režim, mraz, kučme in vodka. Pravo nasprotje temu prepričanju je odbit stil, ki združuje veliko barv in udarnih dodatkov. Če želiš imeti občutek carske Rusije, ne pozabi na originalne kose nakita in oblačil, ki jih boš nosila s ponosom. Rdeča šminka je obvezna! Tukaj izveš več.

Dekliška Varšava

Poljska že s svojim imenom asociira na poljedelstvo in kmečko prebivalstvo ali pa prikliče sliko možatega komunističnega vzhodnega bloka. A moda varšavskih ulic priča o neizmerni nežnosti. Ljubkost in ženstvenost Varšave si pričaraj s svetlimi pastelnimi barvami in cvetličnimi vzorci. Ne pozabi se igrati z lasmi in ljubkimi pričeskami. Več domislic najdeš tukaj.

Boemski Helsinki

Finska s svojimi neštetimi severnimi jezeri in hladnimi barvami v zastavi na kožo privabi kurjo polt. Obdobja arktične noči pa prebivalcev Helsinkov ne odvrnejo od sproščenih lahkoživih 'stajlingov', ki jih lahko sama ustvariš s preprostim obiskom vintage trgovine ali babičine omare.  Če te zanima več, poglej sem.

Drzen Los Angeles

Kalifornijsko večno sonce, šumeči valovi zahodne ameriške obale in razkošna zelena naselja so pravo nasprotje ostrih 'grunge' in 'goth' linij, ki se v omiljeni obliki pojavljajo na ulicah Los Angelesa. Drzen videz mesta (padlih) angelov boš dosegla z vpeljavo usnja, raztrganih materjalov in temnejših odtenkov v svoj vsakdanj. Več izveš tukaj.

Glamurozna Brasillia

Velik del prebivalstva pete največje države na svetu res živi na pragu revščine in se pri tem sooča s težavami tretjega sveta. Nekateri priviligiranci pa življenje na visoki nogi radi pokažejo kar na ulicah glavnega mesta Brasillie. Prestiž svojega 'outfita' ustvariš z oblačili zlatih, rdečih in rumenih barv, velikimi sončnimi očali in vrtoglavimi petkami. Za več pokukaj sem.