[Stand up paddling] Tara: pomirjalo me je dejstvo, da če padem v vodo, nisem edina

S Cosmo ekipo sva se novinarki Tara in Anamarija (Ami) soočili s povsem novim izzivom popolnim za prihajajoče vroče dni, Stand up paddlingom. Tara je z odgovori na moja vprašanja povedala o svoji izkušnji s SUPanjem.

Stand up paddling je šport za zabavo in rekreacijo. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
29. 4. 2013

Si pred izzivom že slišala za SUP?

Preden smo se z rožnato ekipo podali na pot pravzaprav nisem vedela kaj je to Stand up paddling. Kasneje sem preverila na spletu in si pridobila nekaj osnovnih informacij. Je pa zelo zanimiv in preprost šport, zato upam, da se bo čim bolj razširil.


Kaj si pričakovala preden si stopila na desko?

Najprej nisem seveda pričakovala nič drugega kot bum v vodo. Pogosto se mi dogajajo nerodne stvari, zato sem bila prepričana in obenem pripravljena na to, da bom čofnila v vodo. Predvsem pa sem pričakovala zabavo in nov izziv. 


Kakšen je bil občutek, ko si zaplula stran od obale?

Najprej je bilo kar malo strašno, dokler se telo in noge niso privadili. Malce me je bilo strah, da me veslo ne bo ubogalo, a ker rada preizkušam nove stvari, je ta občutek kaj hitro minil in se spremenil v vznemirjenje in navdušenje.

Ko so punce začele padati v vodo, se je strah povečal ali so se možnosti, da padeš tudi ti, izkrčile?

Pravzaprav nič od tega. Pomirjalo me je dejstvo, da če padem v vodo vsaj nisem edina...ali prva!

Opiši ljubezensko zgodbo najinih SUPov.

Hja ... To pa je zelo zanimiva zgodba s srečnim koncem ;) Najina SUPa sta očitno čutila neznansko privlačnost, saj sta vseskozi rinila drug v drugega. Najbrž sta se zaljubila na prvi pogled. Bilo je zelo smešno, ker sta hotela neprestano pluti drug ob drugem, kar je nama z Ami posledično povzročalo težave, saj nisva mogli niti normalo veslati. Je bilo pa zaradi tega veliko smeha. Po koncu izziva sta deski tako ali tako skupaj romali v avto, kjer sta vožnjo preživeli druga ob drugi. In živela sta srečno do konca svojih dni.

In po izzivu? Kakšni so bili občutki?

Tako dobri, da se že veselim naslednjega SUPanja!


Kaj se ti je najbolj vtisnilo v spomin?

Najbolj se mi je vtisnil v spomin Špelin padec. Pa tudi Tinin ;) Poleg tega pa sem si še posebej zapomnila lepo pokrajino in SUPanje mimo dreves...

Bi še kaj dodala?

Hm ... SUPanje priporočam vsem pustolovcem, ki si želijo enkratnega doživetja. Super se mi zdi, da je SUPanje primerno prav za vse starosti. Ob supanju se zelo zabavaš, ogleduješ si pokrajino, poleg tega pa se še rekreiraš. Pa kopalke imejte s sabo, priporočam! ;)