Spomini cosmo novinarke

Trije meseci so minili. Neverjetno hitro, kajne? Zdi se mi, kot da je bilo včeraj, ko sem sestavljala svoj življenjepis in snemala predstavitveni video za izziv Cosmo novinarke. Niti slučajno si nisem mislila, da bom danes tukaj ena izmed petih, ki lahko za naslednje pol leta postanejo del Cosmopolitanovega uredništva.

16. 6. 2013

Se bliža konec?

Jutri bodo na uredništvu razglasili zmagovalko izziva Cosmo novinarka. Se mi zdi, da zmago potrebujem? Vsekakor se je ne bi branila, vendar čutim, da sem sama zmagala že s tistim prvim Tininim e-mailom, ki me je povabil na razgovor najboljših trinajstih med dvesto prijavljenimi. To, da so me izbrali med prvih pet, ki smo imele priložnost izkusiti delo cosmo novinark, pa še vedno počasi prihaja za mano. Ne pravim, da sem zadovoljna z malim, vendar mi je že to, da so me izbrali, vlilo nekaj samozaupanja, ki sem ga nujno potrebovala, dvignilo samozavest in dalo občutek, da morda pa celo kaj zmorem in da obstajajo ljudje, ki v meni vidijo potencial.

Cosmo živiš in dihaš

Med drugimi izkušnjami, ki sem jih pridobila in novimi rečmi, ki sem se jih naučila, sem imela priložnost globlje spoznati 'cosmo filozofijo' in doživeti tistih nekaj glavnih sporočil največje ženske revije na svetu. Punce na uredništvu Cosmo živijo in dihajo. Z njim gredo spat in z njim se zbujajo. Na vsakem koraku pa iščejo navdih, ki bi ga lahko vključile v končni izdelek. So borke in ženske v pravem pomenu besede. Morda sama nisem tipičen primer cosmo punce, a mi je bilo  v zares veliko veselje pisati in ustvarjati zanje - zate!

Vsak dan je nov izziv

»In kaj počneš pri Cosmopolitanu?« je bilo vprašanje, ki se ni nehalo ponavljati. Odgovor na to ni enoten, saj smo resnici na ljubo preizkusile v skoraj vsem. Pisale smo za spletno stran in revijo, predstavljale naše sponzorje, fotografirale modo ljudi z ulic, v trgovinah iskale različne kobinacije oblačil ter tekale od ene do druge, da bi jih vrnile nazaj. Dokumentirale smo dogajanje na fotošutingih in tednu mode, posodabljale spletna omrežja revije in še marsikaj ... Kar mi je bilo pri delu na uredništvu najbolj všeč je to, da ni bilo čutiti nobene rutine. Vsaka naloga je bila nov izziv, ki je zahteval veliko znanja in zanimanja, predvsem pa mnogo zamisli in ustvarjalnosti.

Spomini in utrinki

Vedno se rada spominjam majhnih podrobnosti, dogodivščin in trenutkov, ki se zdijo skoraj nepomembni, pa bodo v meni gotovo še dolga leta vzbujali nostalgijo. Ne bom pozabila, kako sva s Tanjo v Šiški sredi noči centimeter za centimetrom skušali odparkirati avto, kako sva se z Živo ujeli še preden sva imeli razgovor in se sredi modne revije pogovarjali o fantih višjih letnikov najine bivše gimnazije. Kako sva s Taro obiskovalce in oblikovalce Fashion Weeka nerodno intervjuvali z majhnim mikrofončkom in dva fanta prepričevali, da sva stvari, skupaj vredne več tisoč evrov, ki sva jih morali vrniti v Galerijo Emporium, kupili sami. In kako sva se s Sarajo tu in tam srečali na faksu in se pritožili čez nekaj profesorjev, ki so obema grenili življenje.

Nov začetek

V času dela pri Cosmopolitanu se je zgodilo marsikaj, predvsem pa sem se spremenila jaz. Zdi se mi, da končno vem, kaj hočem in česa nočem. Je vplival Cosmo ali kaj drugega? Ne vem. Vem pa, da imam odlično popotnico za svojo prihodnost. Pri devetnajstih letih mi je uspelo stopiti v panogo, kjer bi rada delala večino svojega življenja, moja prva 'služba' pa je bila pri reviji svetovnega obsega. Kaj vse me šele čaka!? Moje sanje so velike in Cosmo mi je pokazal, da sem na pravi poti. Hvala ti Cosmopolitan za čudovito izkušnjo!

Beseda cosmopolitan ima krasen pomen. Označuje namreč prebivaleca sveta – svetovljana. Kogarkoli. Tudi tebe in mene :)