Potovalke v prtljažnik in prijatelje na zadnje sedeže

Moja večna želja je bila, da bi vozila avto. Čeprav nisem želela odrasti, sem komaj čakala svojo polnoletnost, ko sem se končno lahko usedla za volan in se odpeljala 'svobodi naproti'. Zakaj so jekleni konjički najboljši prijatelji moških, nam pa za najboljšo prijateljico ostane le čokolada? Od kar sem spoznala prikupno škoda citigo, jo imam celo raje kot čokolado.

30. 4. 2013

Toplo vreme, prazne ceste, glasna glasba in prikupen majhen avto pisanih barv je verjetno slika v glavi vsake cosmo punce, ki je kdaj pogledala kakšen lahkoten ženski film in se zaljubila v življenje glavne junakinje. Moški bi se verjetno smejali, a stvar je resna. Morda res nismo vse izvrstne v parkiranju in nobeni od nas ni po godu mokra srajca po dolgih minutah tlačenja prevelikega avtomobila na edino prosto parkirišče v mestu. Z majhnim avtom lahko parkiramo na ozkem senčnem prostoru in se pri tem v mislih muzamo gospodu v okornem terenskem vozilu.

Kam bomo šle pa letos? Na road trip!

Poletje bo kmalu tu in s tem tudi najbolj zanimivi pogovori s prijateljicami. Kam bomo šle pa letos? Dolgoletna želja, ki jo nameravam kmalu izpolniti, je road trip. Živim v centru Evrope, ki je kontinent z bogato kulturno dediščino, razgibanim reliefom in podnebjem, najbolje pa je to, da potrebujem le nekaj dni, da sama pridem iz enega konca celine na drugega. Z avtom, kot je škoda citigo, ki je majhen, a prostoren, lahko s tremi prijatelji na sedežih pohodim plin in se odpravim na pot proti svoji sanjski evropski prestolnici.

Naj nič ne ostane doma

Če se na pot spravi ena ali več žensk, je kmalu jasno, da bo ena od nas svojo prtljago držala v naročju ali pa ne bo imela dovolj prostora za noge. Škoda citigo ima v svojem razredu največji in najprostornejši prtljažnik, saj s svojimi 251 litri prostornine presega vsa pričakovanja razreda majhnih avtomobilov. To pomeni, da boš za daljše vožnje uspela spraviti vanj vso prtljago, ko pa je ne boš imela veliko, prtljažnik ne bo zavzemal odvečnega prostora. Če želiš s sabo na počitnice vzeti kaj večjega, npr. surf ali kolo, in nimaš dodatnih  pripomočkov za tovorjenje, lahko podreš sedeže in povečaš prostornino prtljažnika. Če si divja voznica, ti prtljažnik škode citigo omogoča, da prtljago pripneš na mesto in s tem preprečiš premikanje.

Rimske počitnice

Najraje bi se s škoda citigo odpravila v Rim, saj v tem čudovitem mestu nisem bila že več let. Pogrešam vonj ulic, zvok Tibere, utrip mesta in ljudi ponoči. Vožnja z vlakom je draga in dolgočasna, z letalom pa se ne splača. Želim si pristne izkušnje italijanskih avtocest. Druženje s prijatelji na bencinskih črpalkah in spanje v poceni hotelih na poti do Rima. Želim, da simpatični Italijani obračajo poglede za zelenim avtomobilčkom, iz katerega se sliši dobra glasba ter skozi okna katerega veter lovijo z nakitom okrašene roke in dolgi lasje. V mestu, znanem po ozkih ulicah, širokih promenadah in gostem prometu, se želim s prefinjeno vožnjo majhne škode citigo izmuzniti v samo jedro slovitega mesta in izprazniti svoj nabito poln prtljažnik v omare luksuzne hotelske sobe.