Nujno moraš videti ta video!

Vsak, ki me pozna – torej tudi ti, če redno spremljaš moje prispevke – ve, da živim za ustvarjanje videoposnetkov. Uživam pa tudi, ko najdem kakšne nove, ki so jih posneli drugi, zato jih z veseljem delim dalje med prijatelje, znance in bralce. Itak je našel odlično idejo, ki nam bo multimedijsko popestrila dni – itak, ne?

Itak Plejs pomaga, ko se ti mudi datoteke deliti s svetom. (foto: foter) foter
11. 6. 2013

Kamorkoli grem ...

Na računalniku, tablici, telefonu ali kakšni drugi super elektronski napravi lahko z Itak Plejsom gledam televizijo, kjerkoli sem. Ja, to pomeni tudi med dolgočasnimi predavanji (na lastno odgovornost, seveda) in na poti v avtu (seveda ne vozim jaz).

Preprosto deljenje s prijatelji

Ker imam za shranjevanje najrazličnejših tipov datotek, ki jih lahko sama organiziram v mape in podmape, na voljo kar 10 GB prostora, te skoraj vedno delim s prijatelji – uporabniki Itak Plejsa. Mapa s podatki je v skupni rabi, kar pomeni, da do nje dostopava in jo lahko urejava oba s poljubnim prijateljem. Kako prikladno za deljenje videoposnetkov, ki običajno vzamejo dolge ure, preden jih končno lahko pošlješ po e-pošti ali Facebooku! Pri Itak Plejsu lahko z le enim nalaganjem na splet videe pošljem več prijateljem hkrati, kar je pravo olajšanje. Poleg tega mi posnetkov ni treba naložiti na moj YouTube profil, ki ga sicer uporabljam.

Zelo pomembno je, da je posnetek dovolj zanimiv, saj je od tega tudi odvisno, ali si ga bo prijatelj ogledal kar na Itak Plejsu ali pa ga bo hotel shraniti na svojem računalniku. Te zanima, kateri so tisti posnetki, ki so vredni večkratnega ogleda?

Stavim, da poješ zraven

Ker 'padam' na odštekan ples, čudaška oblačila in fante, ki se preprosto radi smešijo pred tisoči ljudmi, in ker si čisto vedno prepevam, ko na radiu slišim pesmi Thriller, Call me maybe, No Woman, No Cry, sem si Samov in BB-jev videoposnetek ogledala ... recimo, da že najmanj osemkrat.

Uspešnice iz štirih akordov

Nadaljujemo v glasbenem okolju. Trije fantje, ki jih več kot natančno opiše ime Axes of Awesome, znajo na štiri akorde zaigrati vse stare in nove glasbene uspešnice. Priznam, ob gledanju tega videoposnetka pogosto pozabim zapreti usta.

Ko živali spregovorijo

Chrisa Kendalla naravnost obožujem! Je odličen igralec, nadarjen za imitiranje, najbolj pa mi je pri njem všeč, da se, čeprav odlično oponaša Owena Wilsona in Roberta DeNira, odloči imitirati živali iz zabavnih spletnih sličic.

Naključna dejanja dobrote

Če resnično želiš doživeti katarzo ali očiščenje (zame to pomeni, da se tri tragikomedije končajo z eno res pravo komedijo), bom smešnice okronala z videom, ki govori o človeški dobroti in nas vse skupaj spodbuja, da v vsakdanjem življenju naredimo nekaj komaj opaznih dobrih del ter nekomu polepšamo dan.