Kam ven v Ljubljani?

V Ljubljani se v teh dneh veliko dogaja in ker vemo, da morda nimaš časa ne denarja, da bi se odpravila čez mejo na svetovna prizorišča, kjer v teh dneh nastopajo Bruce Springsteen, Green Day, Simple Plan in drugi, smo ti pripravili izbor super koncertov in dogodkov, ki se bodo naslednji teden odvili v naši prestolnici.

V Ljubljani ta teden dogaja! (foto: foter) foter
25. 5. 2013

Sladki dnevi na gradu

Na Ljubljanskem gradu se danes, 25.5 in jutri 26.5. med 10. in 19. uro odvijajo čokoladni dnevi za vse sladkosnedce. Organizatorji obljubljajo res pester in zanimiv program, s čokolado povezan na toliko raznolikih načinov, kot nam je dopuščala domišljija. Zdi se kot odličen izgovor, da se prepustiš sladkim skušnjavam, kajne?

Jazz večer

Za vse tiste navdušenke nad glasbo zlatih dvajsetih let bo 27.5. Cankarjev dom razigral trenutno najbolj aktualen jazzovski pevec Kurt Elling. Njegovi projekti presegajo ustaljene jazzovske okvire, saj se loteva umetniško izredno domiselnih, zahtevnih in pronicljivih projektov na najvišji izvajalski in tehnično zahtevni ravni.

Legendarni rock ritmi

Hotel California, Tequila Sunrise, Take it easy in druge ... V križankah bodo 30.5. nastopili The Illegal Eagles, najboljši tribute band legendarnim Eaglesom. Za en večer se boš imela priložnost prepustiti ameriškim rock ritmom, ki jih bodo iz enakih inštrumentov, na katere so igrali originalni člani legendarne skupine, zvabili nastopajoči.

Vedoželjka na pohodu

Od četrtka 30.5. do nedelje 2.6. bo po različnih prizoriščih v središču mesta Ljubljane potekal Znastival, kjer se bo pod okriljem hiše eksperimentov odvilo kar 70 znanstvenih šovov. Če si radovedna in te ni sram priznati, da se želiš naučiti novih reči, si vljudno vabljena, da se dogodkov udeležiš in razgibaš svoje sive celice.

Glasbeno indie pop odkritje

V Kinu Šiška bo zadnji dan meseca 31.5. svoj nedavno odkrit talent pokazala islandska vzhajajoča zvezda indie pop scene. Soléy, zdaj v svojih zrelih dvajsetih letih, je s svojim bendom Seabear prekrižarila svet že podolgem in počez, preden je končno odkrila lastne vokalne sposobnosti. Verjamem, da ti ne boš potrebovala toliko časa.