'Girl crush', ga imaš?

Puncam se glava ne obrača le za fanti hudo dobrega izgleda, ampak včasih pogled vržemo tudi na kakšnim dekletom, ki od glave do pet odlično izgleda. Nekatere iz ljubosumja, druge pa zgolj zaradi estetskega vidika. Spoznaj pet deklet, v katere bi se brez zadržkov prelevila.

Astrid Berges-Frisbey (foto: listal) listal
4. 6. 2013

5. Lily Collins

Priznam, zelo težko sem se zadržala, da na seznam spet ne bi vključila Carey Mulligan, v katero sem na smrt zaljubljena. Na srečo sem se spomnila Lily Collins, mlade igralke, ki ima dekliško podobo sneguljčice in ženstveno eleganco Audrey Hepburn. Goste obrvi je nosila, še preden jih je začela promovirati Cara DeLevinge. Po tem ko se je razšla z Zacom Efronom, zdaj hodi z bivšim zaročencem Bonnie Wright, Jamie Campbell Bowerjem.

4. Rachel McAdams

Poleg tega da je odlična igralka, ob njenih filmih (ki jih vse po vrsti obožujem) pogosto vzdihujem od razočaranja, ker ne izgledam tako kot ona. Njen nasmeh, oči, koža in lasje v kombinaciji z oblačili, ki so prav tako zavidanja vredna, mi prav zares nižajo samopodobo. Simpatično Rachel je preprosto treba imeti rad. Igrala v najboljših ženskih filmih tega časa; Zlobna dekleta, Polnoč v Parizu, Sherlock Holmes, Žena popotnika v času in nenazdanje Beležnica. Osupljiva je, ni kaj dodati.

3. Barbara Palvin

Lahko se pohvalimo, da je uspešna manekenka mojih let (19) po narodnosti naša soseda, saj prihaja iz Madžarske. Angelski izgled, ki ga zadnje čase lahko na naši televiziji vidimo v mnogih oglasih, je dodatno zaslovel, ko je pred pol leta Barbara začela delati za znamsko spodnjega perila Victoria's Secret. Kmalu po tem se je v javnost razširila govorica, da naj bi se Justin Bieber in Selena Gomez razšla prav zaradi nje. Kaj je res in kaj ne bomo prepustili rumenemu tisku in se raje osredotočili na njeno pravljično podobo.

2. Kemp Muhl

Morda si opazila skupni imenovalec mojega izbora: bleda polt in temnejši lasje? Charlotte Kemp Muhl je manekenka, obraz mnogih kozmetičnih izdelkov in že nekaj časa tudi glasbenica. S fantom Seanom Lennonom, sinom Johna Lennona in Yoko Ono, ustvarjata mirno psihadelično glasbo, ki verjetno tudi najbolje opiše njun značaj. Zdi se kot zasanjana muza norega umetnika, ki za polnimi ustnicami, izrazitimi očmi in dooolgimi nogami nosi neko težko mistično skrivnost.

1. Astrid Berges-Frisbey

Ne vem, zakaj točno sem na prvo mesto postavila to špansko-francosko-ameriško igralko. Njen obraz je za moje pojme tako zanimiv, da jo lahko hkrati vidim v vlogi uglajene princese visoke družbe, siromašne matere petih otrok in okajene hipijevke. Najbolj znana je po vlogi morske deklice v filmu Pirati s Karibov, sicer pa je igrala še v nekaj filmih francoskega izvora. Pri ljudeh mi je všeč lepota na neobičajen način, tista z nekaj napakami, ki človeka naredijo še toliko lepšega. Astrid je čudovita.