Nataša

Hmm začelo se je ob koncu osnovne šole, dodatno okrepilo v srednji šoli, to neko sovraštvo, do moje bele kože, polno drobnih mozoljčkov po rokah( kurja koža), nato spopadanje z odvečnimi kilogrami, prve strije, rdečica na obrazu, rdeča lička. Iskreno vedno sem se skrivala, kratke hlače sem oblekla prvič pri 30 letih. Tudi, ko sem bila postavna, sem se videla debelo, vedno sem iskala napake na sebi. Rdeča lička prekrivala z tono pudra, a vedno so izstopila. Nikoli ne bom pozabila, svojega poročnega dneva, ko sem posebaj poudarila, gospodični, ki me je ličila, da naj pazi, da skrije mojo rdečico. Dala mi je od fiksirjev, do krem z zelenim odtenkom. In čeprav je bil 16.julij je tisti dan, nenormalno deževalo. Po eni uri mojega make upa ni bilo več. Mene je bilo najbolj strah, kako bodo izpadle fotografije. In na koncu so mi te fotke najbolj čudovite. Zanimivo, dokler ne sprejmemo svojih " napak" se skrivamo in iščemo rešitve, da bi to popravili. Včasih sem si lahko celi dan, kakšen lep dogodek zaradi tega pokvarila, ker se v svoji koži nisem počutila dobro.
Očitno sem za svoje sprejemanje, potrebovala čas, zdaj pri 34letih, ko sem resnično najtežja v svojem življenju, pri dveh otrocih, me ni več sram iti v kopalke, tudi napol obrite noge me več ne motijo. 😁 Oblečem krilo, kratke hlače, in se nič več ne mažem z samoporjavitvenimi kremami. 😆Na obrazu uporabljam samo cc obarvano kremo in maskaro.
Nočem biti slab vzor svoji hčerki, da ne bo imela težav z samopodobo tudi ona v prihodnosti. Vsaki dan ji povem, da je lepa, točno takšna kot je.❤️
Zdaj se imam rada, srečna sem da sem zdrava, kljub svojim 90kg in 169cm.😁 Vedno sem skrivala koliko tehtam, zdaj me ni več sram povedati, da imava z možem iste kilograme😆
Moj mož pravi, da sem mu ravno zaradi ličk všeč in svoje baročne postave.
Hmm, ko se sprejmeš, sprejmeš tudi pohvale ljudi, prej sem bila vedno v dvomih, če mi je kdo rekel, da mi oblačilo pristaja, da je to sploh res.
Tako, da ja, hvaležna sem svoji koži in telesu, čeprav sem jo tolikokrat prizadela, z tisoč in eno dieto in opeklinam, zaradi sončenja, čeprav sem vedela, da ne bom nikoli porjavela, da me ima moje telo še vedno rado in sem zdrava.