Beti

Imam to srečo (ali nesrečo, kakor se vzame), da imam celotno telo posuto s tisoč in več materinimi znamenji. Nekateri jim rečejo lepotne pike, meni pa to ime nikoli ni šlo iz ust, saj se zaradi njih nikoli nisem počutila lepo, kvečjemu nasprotno. Sčasoma, z leti, sem se z njimi sprijaznila, saj je nekaterim ljudem ravno to na meni najbolj simpatično, unikatno. Sicer priznam, da sem si jih nekaj dala odstranit k estetskemu kirurgu, predvsem na obrazu, ampak zdaj si jih verjetno ne bi. Ker sem se sprejela takšno kot sem. Imam pa kar nekaj brazgotin, in vsaka ima svojo zgodbo ❤. Predvsem brazgotina carskega reza, ker brez nje mogoče ne bi bilo ne mene, ne moje zlate hčerkice.

Prijateljica mi je vedno govorila, da ta znamenja v Bosni pomenijo srečo. In koliko sreče moram imet v življenju, glede na veliko število njih. To se mi je zdelo tako ... Posrečeno.

Nikoli se nisem marala pretirano izpostavljat soncu, saj me že vsa ta leta dermatologi opozarjajo na velik riziko za kožnega raka. Mažem se s kremami, držim se sence, ne sončim se, čez poletje so moje noge bele kot sneg. Pa se ne obremenjujem s tem. Zdravje je na prvem mestu. Ampak ker bolezen ne izbira, sem pred dobrim tednom izvedela za diagnozo maligni melanom (kožni rak). Na srečo, ker sem zelo striktna pri samopregledovanju svojega telesa, kože, je bil le-ta odkrit v začetni fazi in so mi ga (upam) uspeli v celoti odstranit. Zato vsem polagam na srce, redno se pregledujte, opazujte, zavarujte se pred soncem in zunanjimi vplivi, negujte svojo kožo, ker koža je naš največji organ in pazimo nanjo, tako kot ona pazi na nas ❤.