Zakaj moški beremo Cosmopolitan?

Razlogi za prebiranje vaše najljubše revije ste ve in ne lepotni nasveti.

12. 7. 2015

Težko boste našli dedca, ‘ki nekaj da nase’ in je javno pripravljen priznati, da bere ‘babje cajtnge’. Za ‘pravega dedca’ se zanimanje za žensko modo, kozmetiko, za ženske muhe, navade, kaprice in vse, kar še sodi na ta seznam, menda ne spodobi.

To so stvari, ki nemara zanimajo kakšne metroseksualce, poženščene obsedence z lastnim videzom, in morda še kakšne ‘pedrčke’, sicer pa eni in drugi po takem prepričanju sodijo v isti koš.

Videz vara

V resnici pa ti ‘ta pravi dedci’ še zdaleč niso ravnodušni do svojih partnerk, do tega, kaj jim v odnosu godi in kaj ne, niti do lastne vloge pri njihovem zadovoljstvu.

A njihova javna podoba je tista, ki takim moškim preprečuje, da bi pred svojimi kolegi izkazali kakšno posebno zanimanje za vse to; pravi moški, še zlasti v tradicionalnih podeželskih okoljih, se pač ne ‘boji svoje žene’ in ne pusti, ‘da bi mu ukazovala baba’, s svojimi pivskimi prijatelji lahko ostaja v gostilni, dokler se njemu zljubi, in tako tudi ne kaže kakšnega posebnega zanimanja za ženske želje, saj bi bil sicer hitro deležen zbadanja in posmeha svojih kolegov.

No, na srečo ta zunanja podoba v mnogo, upam da v večini primerov, ne odraža resničnega stanja; moške še kako zanima zadovoljstvo njihovih žensk.

Nenazadnje se mnogi zavedajo, da je investicija v partneričino zadovoljstvo hkrati investicija v njun medsebojni odnos, dober odnos pa je stvar, ki prinaša zadovoljstvo tudi njemu samemu.

Kako do razumevanja Venere?

Vendar pa je to naloga, ki ji ni vselej in lahko biti kos.

Nekatere stvari, ki pomenijo pogoj za dober odnos, so moškim očem in razumu očitne, druge pa so zavite v nepredirne meglice; moški in ženske pač prihajamo z različnih planetov, in jezika, ki ju govorimo, sta le delno razumljiva obema.

Zato tedaj stopijo na površje stvari, ki lahko tako medsebojno nerazumevanje premostijo; pisana beseda je nemara na prvem mestu.

Zato se lahko moškemu, ki ga ‘zasačite’ s Cosmom v rokah in ki začne kot v obrambo lastne dostojanstvenosti rentačiti, kakšne traparije pišejo ‘babji cajtngi’, le prizanesljivo nasmehnete; da bi se postavljali v bran revije, ni nobene potrebe.

Prav nasprotno: moški pravzaprav v njej išče razumevanje za pogosto nerazumljivo govorico Venere, ki se je želi naučiti: zanima ga, katere so stvari, ki si jih ženske želijo od svojih moških, a njemu ne padejo na pamet, saj bi rad svoji ženski ustregel in jo razveselil.

Kako naj sicer moški ve, zakaj njegovo drago oblijejo solze, ko pa se mu zdi, da je vse skorajda v najlepšem redu, in od kod naj ve, kdaj je natančno pravi trenutek, da jo primaha okrog vogala s širokim nasmehom in z orjaškim pušeljcem takšnih in takšnih (in nikakor, bog ne daj, drugačnih!) rož …

Seveda pa se potrebe po tovrstnih znanjih in spretnostih začno že mnogo prej, precej preden vašo drago, bodisi da je ta trajnega ali zgolj začasnega značaja, oblijejo solze ali obidejo kakšne druge, moškemu umu nedoumljive muhe!

Svojo drago si morate seveda najprej ujeti, in ženske prav skozi časopise, kakršen je Cosmo, jasno sporočajo, na kakšen način si želijo biti uplenjene. Škoda je le, da smo moški kljub temu včasih tako skrajno nerodni …

Napisal: Dean Masten

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri