Zakaj fantje ne uporabljamo besedne zveze najboljši prijatelji?

"Ti imaš najboljše prijateljice, on pa 'samo' svojo klapo. Kaj se dogaja?"

Zakaj fantje ne uporabljamo besedne zveze najboljši prijatelji? (foto: Getty Images) Getty Images
7. 12. 2015

Hočeš enostaven odgovor? Okej, vendar ti niti pod razno ne bo všeč: najboljše prijateljčke imajo otroci, in ne odrasle osebe!

Običajno odrasli le potrebujejo krog podobno mislečih prijateljev, ne da bi med njimi delali razlike: dober, boljši, najboljši. Moške prijatelje vežejo isti interesi, a ker smo si ljudje različni, imaš lahko z vsakim malo drugačen odnos.

Ja, ravno v tem je ves čar, kajne?

Z enim popravljaš avtomobile, z drugim se pogovarjaš o vesolju, s tretjim o pitju, z vsemi pa se pogovarjaš o ... puncah!

Kdo od teh je lahko torej najboljši? Nihče, se razume!

Punce hodite na vece v dvoje, fantje pa posamično ali v tropu in že tu se pokaže temeljna razlika med nami.

Ker smo neozdrav­ljivo tekmovalni, bi se v dvoje stvari zaostrile do te mere, da bi bilo prijateljstvo ves čas v nevarnosti.

V družbi več ljudi pa je stalno tekmovanje ves čas bolj prikrito, manj radikalno, zmage manj pomembne in porazi manj boleči.

Če nama je dvema prijateljema všeč ista punca, ki si bo nato izbrala enega med nama, bo drugi zares izvisel, pri njej in pri prijatelju.

V družbi desetih tipov, od katerih bo nekdo zapel lepotičko, drugih devet pa bo zviselo, pa je to veliko manj tragično za vse 'luzerje', ki so izgubili, in dosti bolj zabavno za zmagovalca.

Nihče mu ne bo zameril in nihče ne bo ostal sam.

Po predlogi Matthew Hussey priredila Alja Maček

Si že oddala svojo novoletno željo Cosmo božičku? Preberi še, kakšne so prave poti do ženskega orgazma.