Zanimivo, kaj vse o njem pove njegovo pivo

Totalno hud? Všeč? Zelo všeč? Čeprav v roki drži pivo? Mogoče to ni taka katastrofa, a preden sprejmeš vabilo na zmenek, se malo poigraj z detajli ... ki zadevajo to presneto pivo!

Zanimivo, kaj vse o njem pove njegovo pivo (foto: Profimedia) Profimedia
26. 8. 2015

Karkoli lokalnega

Nimajo laškega? Tudi union je okej. Nimajo uniona? Laško je zakon! Niti na misel mu ne pride, da bi naročil fensi stekleničko tujega piva, ker pije, ker je žejen in ker moški pač pijejo pivo. V kriglu, in to v največji izvedbi. Verjetno rad kuri, šraufa avtomobile in preživi veliko časa s fanti. Če imaš rada preprostost in nekaj uporništva v smislu punca mi pa že ne bo ukazovala, si pravkar spoznala mojstra za vse, ki ti bo, kot bi mignil, zamenjal gumo in te odnesel štuporamo čez potok.

Redka uvožena steklenička

Tip v armaniju pije pivo omejene izdaje iz neke nobel belgijske butične pivovarne, ki stane desetkrat več od domače stekleničke in jo dobi v eni sami oštariji v mestu. Na natezalnici bi priznal, da mu pivo sploh ni všeč, a da se ne more upreti steklenički. Pozoren bo tudi na tvojo embalažo, vsebino bo morda prezrl in bog ne daj, da bi na njegovi beli srajčki pustila sled pudra. Z njim boš spoznavala nove razsežnosti snobizma, in če se nisi rodila z zlato žlico v ustih, te bo od viška začela boleti glava.

Nikoli brez limete

O, čestitamo, pot ti je prekrižal žurer, s katerim je fino preživeti poletje, nižje temperature pa razmerje z lahkoživcem navadno ohladijo, medtem ko zima prinese pravo zimsko spanje. Plesalec, kot se šika, potrebuje v roki pijačo, ki se ne bo polila med akrobatskim rokenrolom, in nekaj vitamina C za osvežitev. Uživa v pozornosti in površnih odnosih, zato se ga ogibaj, če hrepeniš po globljem razmerju. Tvegaš namreč, da ti bo v ustih ostal okus po limeti, ko bo poletje mimo.

Guinness

Ta tip ne pije piva samo zato, ker ga tudi vsi drugi, ampak zato, ker ga ima resnično rad. Pije počasi in uživa v vsakem požirku? Še toliko bolje, ker bo tako okušal tudi tebe. Ne zanimajo ga prazni pogovori, in če si bolj nagajive sorte, je mogoče celo malo preresen zate. Če ima doma na nočni omarici knjige o drugi svetovni vojni, računaj, da se bo o njej hotel pogovarjati tudi s tabo. Ne? Ja, potem pa ne, ampak res bi lahko bil tvoj fant!

Brezalkoholno

Saj je lepo in pozitivno, da ne pije alkohola, a čeravno ne vozi, to ni tako dobro znamenje. Zakaj? Ker se je sposoben zadovoljiti s ponaredkom. Mogoče te bo osvajal samo zato, ker ga boš spominjala na bivšo, ali pa zato, ker to počnejo vsi. Prava stvar ga ne zanima in pika. Ne jokaj, če bo s tabo prekinil kar prek Facebooka!

Po predlogi Anna Breslow priredila Alja Maček

Značke: pivo