Mini Cosmo priročnik 'Kako in kje najti hudega tipčka?'

Meniš, da je na trgu pošla zaloga primernih fantov? Nič za to. Dovoli nam, da ti pomagamo s svežimi idejami.

Mini Cosmo priročnik 'Kako in kje najti hudega tipčka?' (foto: Profimedia) Profimedia
5. 8. 2014

Vsaka punca ima vsaj enkrat v življenju obdobje, ko preprosto ne ve, kam so odšli vsi dobri tipčki. Hodi v ene in iste lokale in nočne klube ter vsakič videva ene in iste obraze. Naslednji dan se sprašuje, ali je klubska scena res pravi način za spoznavanje sanjskega moškega, in obžaluje žuranje dolgo v noč, saj je danes preveč utrujena, da bi vstala iz postelje.

Če se vse to pogosto dogaja tudi tebi, je tale priročnik kot nalašč zate. Naučila se boš, da je za tvoj uspeh lokacija ključnega pomena, kako prebiti led v treh različnih situacijah, kakšno vedenje ga odbija ter še in še.

Kako prebiješ led, če

 • …ima okoli sebe prijatelje?

Vedeti moraš, da med moškimi obstaja hierarhija. Na vrhu je alfa samec – verjetno tisti, ki ga želiš –, do katerega je najtežje priti. Najprej navduši tiste na dnu lestvice. Tako te bodo odobrili oni, s tem pa boš naredila dober vtis tudi na alfa samca.

 • ...je sramežljiv?

Ti boš morali biti pobudnica. Pristopi do njega in pohvali eno stvar na njem, karkoli, da boš dobila njegovo pozornost in malce dvignila njegovo samozavest. Nato mu začni zastavljati vprašanja, na katera se ne da odgovoriti z ja ali ne. Lažje mu bo, če v nadaljevanju pogovor ne bo tekel o njem!

 • ...je 20 metrov stran od tebe?

Ker samo nasmeh ni dovolj, sledi naslednjim navodilom strokovnjakov: za trenutek dvigni eno obrv, da te opazi. Nato ga poglej naravnost v oči, se nasmehni in poglej stran. Čez nekaj sekund nagni glavo nekoliko vstran, spusti brado in ga sramežljivo poglej še enkrat.

Lokacija, lokacija ...

 • Fitnes in športni klubi

Izberi ‘moški’ šport, ki ti najbolj leži, nato se včlani v za to namenjen klub. Če boš tam edina punca, še bolje – več fantov zate!

 • Trgovine z elektroniko

Moški so obsedeni s TV-ji, igricami in vsem, kar spada zraven. Izkoristi to sebi v prid in seksi tipčka prosi za nasvet pri nakupu.

 • Koncerti

Izberi koncert, kjer bo veliko fantov. Prostor, kjer se stiska skupaj množica ljudi, je kot nalašč, da tistemu, ki te privlači, nekaj lepega zašepetaš na uho. Tvoja sapa ga bo požgečkala.

 • Športni lokali

Ob predvajanju tekme obleči majico enega od moštev. Usedi se zraven vročega fanta, ki navija za isto moštvo, a pokaži tudi vsaj malo znanja o športu.

 • Biljardnica

S prijateljico si priskrbita mizo poleg dveh fantov. Odigrajta nekaj iger, nato pa ju izzovita na dvoboj.

 • Plaža

Namesti se v bližini kraja, kjer fantje igrajo odbojko na mivki, si podajajo frizbi … čez čas izkoristi priložnost in vprašaj, ali se jim lahko pridružiš.

 • Kolesarska trgovina

Tu kar mrgoli fantov. Stopi do tistega, ki ti je všeč, in ga vprašaj, kakšno ključavnico za kolo ti svetuje. Mimogrede ga povabi na skupno vožnjo.

 • Sprehajanje psa v parku

Super teren za spoznavanje fantov, ki so brez družbe. Začetek pogovora? Vprašaj ga, katere pasme je njegova mrcina.

Super zabavna ideja

Organiziraj piknik za samske. Razpošlji sms-e, elektronska sporočila in pozive na facebooku in ostalih spletnih mestih za socialna omrežja vsem svojim samskim prijateljem ter prijateljicam.

Reci, da naj povabijo tudi vse svoje samske prijatelje, kar bo avtomatično povečalo krog izbire. Tema zabave naj bo zelo preprosta, ne pozabi na različne športne aktivnosti in svoj mobilni telefon, da si boš zapisala vse nove telefonske številke.

Dokaži, koliko te je v hlačah!

Med nakupovanjem oblačil se ‘po nesreči’ zaleti v seksi tipčka. Opraviči se mu, nato pa ga mimogrede vprašaj, katera od dveh oblekic je njemu najbolj všeč.

Ko vidiš fanta, ki ti je všeč, snemi ogrlico. Odkorakaj do njega in ga prosi, ali ti jo lahko zapne. Za konec reci nekaj takega kot: “Verjetno si nisi mislil, da boš danes pomagal obleči neznano punco.’’

Naslednjič, ko boš žurala s prijateljicami, prikupnemu natakarju poleg napitnine pusti sporočilce. Poleg svoje telefonske številke napiši, da si mu dolžna pijačo in naj te pokliče kadarkoli.

Na druženje s prijateljicami vzemi fotoaparat. Fotografirajte se, ko bo v bližini lep primerek moškega spola. Prosite ga, da vas fotografira, potem pa predlagaj, naj se tudi on fotografira z vami. Dobi e-poštni naslov, kamor mu boš poslala slike, in korespondenca se lahko začne.

‘Cosmoficirane’ osvajalske fraze

Vzeli smo nekaj najbolj osladnih stvari, ki jih fantje izrečejo med osvajanjem punce, in jih preoblikovali v fraze za osvajanje fantov. Seveda smo jih zate še izboljšali.

Originalna: “Imaš zelo lepo oblekico. Prav rad bi jo videl zmečkano na tleh v moji spalnici.’’

‘Cosmoficirana’: “Všeč mi je tvoja jakna. Če boš imel srečo, ti bom dovolila, da mi jo ponudiš, ko me bo zeblo na poti domov.’’

Originalna: “Tvoj oče je moral biti pek, saj ti je naredil dva prav lepa buhteljka.’’

‘Cosmoficirana’: “Tvoj oče je moral biti slaščičar, saj ti je naredil prav lepe čokoladice.’’

Originalna: “Gotovo imaš v žepu ogledalo, saj se lahko vidim v tvojih hlačah.’’

‘Cosmoficirana’: “Gotovo imaš v žepu kristalno kroglo, saj v njej vidim, da boš zame zapravil premoženje.’’

Karte, na katere lahko igraš:

 • prijaznost: z njo se daleč pride in zagotovo vedno zažge. Ne bodi prijazna le do njega, temveč do vseh v okolici.
 • pogum: fante strašansko privlačijo dekleta, ki se ‘ničesar’ ne bojijo. Super način, da ga prepričaš, so adrenalinski športi.
 • nebogljenost: večinoma fantje radi priskočijo na pomoč damici, ki je v težavah ali ko nečesa ne more storiti sama. To izkoristi naslednjič, ko bo nekaj zate pretežko za nositi.
 • nevednost: čeprav veš, kako doliti olje v avtomobil, ga vprašaj za nasvet. Z velikim veseljem bo dopolnil tvoje znanje.
 • šaljivost: ni fanta, ki mu ne bi bila všeč duhovita punca. Če imaš smisel za humor, en velik plus zate, če ga nimaš, pa se skušaj smejati njegovim šalam.

Obnašanje, ki jih odbija

 • hihitanje: ne prestraši ga že na začetku, raje se normalno zasmej.
 • razvajenost: neprivlačna vrlina, s katero se ne bo želel ukvarjati že prvič, ko te vidi.
 • nadutost: ta lastnost odvrne vse ljudi. Raje jo zmanjšaj na samozavest.
 • govor o ženskih zadevah: menstruacija in kje si kupila te hlače – vsekakor prihrani za pogovor s prijateljico.
 • govor o bivših fantih: o tem se v resnici ne bo želel pogovarjati nikoli, če že, naj bo pobudnik on.

Presenetljivi predmeti, ki pritegnejo fante k tebi

 • Vse, kar ima kolesa

Motor, skiro, kotalke – fante privlačijo punce, ki so aktivne, mobilne in jih ni strah uporabljati različnih prevoznih sredstev.

 • Majica s smešnim napisom

Takšne majice namreč o tebi povedo veliko – si preprosta in duhovita ter se znaš pošaliti tudi na svoj račun. To je všeč vsakemu.

 • Elektronska naprava

Recimo najnovejši mobilni telefoni – kot če bi tebi v roke dal pasjega mladička. Želel se bo z njim poigrati.

 • Odštekana pijača

Namesto martinija s sladkorčkom okoli kozarca naroči B52 ali kakšen drug žgoči koktajl. Izzovi ga, naj nazdravi s tabo.

 • Križanka

Ker fantje radi pokažejo, kako zelo so pametni, ti bodo kaj hitro priskočili na pomoč. Le z obrazom pokaži, da se ti je pri reševanju zataknilo.

Prevedla in priredila: Teja Barborič