"Zato dobri fantje skrivamo, da smo dobri" (iskrena izpoved našega novinarja)

Slabi fantje ležijo na plaži z lepotico in koktajlom. Dobri fantje so doma in pišejo kolumne o slabih fantih. Zakaj bi bilo torej bolje, da bi bil baraba?

"Zato dobri fantje skrivamo, da smo dobri" (iskrena izpoved našega novinarja) (foto: Shutterstock) Shutterstock
30. 9. 2016

Na splošno gledano spadam med dobre fante. Med tiste, ki imamo toliko vesti, da bejbo, s katero spimo, vsaj še enkrat po tem pokličemo.

Med tiste, ki zavirajo, če jim pred avto steče manjša žival. In med tiste, ki temu primerno to dobro stran zvesto skrivamo v javnosti. Ker smo naučili, da seks pripada barabam. Slabim fantom z vprašljivim slovesom.

Spomnim se začetka enega izmed svojih zgodnjih razmerij.

Ujel sem jo svežo iz razpadlega razmerja in predvideval, da si bolj kot resno zvezo želi kakšen skok med rjuhe, da si osveži misli.

Bila je prava mestna mrha in te na splošno raje padajo na slabe fante. Imajo namreč neko notranjo potrebo po drami in konfliktih, kot da se jim ljubezen ne zdi pristna, če pri tem ne žrtvuje dela sebe in čuti nekaj čustvene bolečine.

In ravno zato se je ta mladenka zaljubila – ker sem pristopil lahkotno, se videval z drugimi ženskami, jo klical le na vsakih nekaj dni in se na splošno obnašal kot najmanj zaželjen material za resnega fanta.

A teorija drži. Kot pravi Chris Bell, meni zelo všečni satirik: “Pomislite, kdaj je Brad Pitt postal slaven? V filmu Thelma & Louise, kjer jima je kot socialni izmeček ukradel ves denar in ju pahnil v brezno obupa.”

Jasno, pravi ‘bad guy’, po katerem ženskam želja ne usahne niti, ko odrastete. Briga vas, če vam ta ‘bad guy’ potem servira petminutni seks in niti ne kompenzira z oralno strežbo, ampak raje le pomaha v slovo in vas pusti tam polne vprašanj in dvomov.

Vam povem, zakaj? Razlog je preprost.

Ženske želite barabe zato, da jih potem lahko spremenite.

Še celo Metod Trobec se je poročil, zaboga, pa je bil psihopat, ki je ženske kuril v krušni peči, dobrim fantom pa se ne posreči niti ujeti drugega zmenka.

Ženske ljubite slabe fante, ker izražajo nevarnost, nepredvidljivost in igro, ki jo tako rade igrate.

Ko vas vendarle ujamejo, sprožite lovke preobrazbe in starega psa začnete odvajati dolgoletnih navad. Kar pri dedcih niti ni težko, ker se radi zaredimo ob kakovostni ženski in se pustimo razvajati.

Problem se pojavi čez kako leto ali dve, ko vam spremenjeni slabi fant ni več všeč. Ima vas rad, prinaša vam rože, skrbi za vas in si ne želi nič drugega kot preživeti večer z vami pod odejo.

Ženske pa v krik – kje je moški, v katerega sem se zaljubila. Eh, evo – tam je, dve leti nazaj, kjer z vami občasno seksa, obenem pa flirta z vašo prijateljico, ignorira vaša sporočila in dobiva najboljša dekleta.

Dobri fantje zato skrivamo, da smo dobri. Seks je tako bolj dostopen in še izognemo se temu, da bi nas dekle opisalo kot ‘simpatičnega’.

Ker pač ni bolj ‘kastrirne’ besede, ob kateri bi si vsak tip najraje odrezal mošnjo in pričel prepevati komade dua Modern Talking.

Zato si bom raje ponovno pogledal Pretty Woman in obdržal fasado tipa Richard Gere.

Ker takšni so moški, ki jim ni treba oropati banke ali prodajati drog, da vseeno z malce barabinskosti ujamejo pozornost deklet.

Napisal: Darjo Hrib

Preberi še: Katero seksi žensko oblačilo moške najbolj obnori?