"Hčerki sem slišal govoriti, da jima je zaradi mene nerodno, ker ..." (zapis zaskrbljenega Slovenca)

"Mene odklanjata, rajši kam ne gresta, kot da bi moral jaz ponju," piše zaskrbljeni oče. Kaj bi mu svetovala ti?

"Hčerki sem slišal govoriti, da jima je zaradi mene nerodno, ker ..." (zapis zaskrbljenega Slovenca) (foto: Profimedia) Profimedia
27. 3. 2023

"Oče sem postal pri 44 letih. Prej ni šlo. Sedaj imam 13 in 12 let stari hčerki, ki jima je zaradi mene zelo nerodno. Žena dela v zdravstvu in ima ubijalski urnik, zato ju ne more vedno razvažati okoli prijateljev, dejavnosti in podobnega.

Mene odklanjata, rajši kam ne gresta, kot da bi moral jaz ponju. Zadnjič sem slišal njun pogovor, iz katerega sem razbral, da mi po videzu nič ne manjka, za svoja leta naj bi celo kar v redu zgledal, stil oblačenja štima in še par drugih stvari tudi. Problem so moja leta.

Očetje njunih prijateljev so bistveno mlajši in jaz zgledam vmes kot dedek, kar pa je nerodno, saj taki dedki ne seksajo več. Ko bi se rad z njima pogovoril, se mi izmikata. Preden vpletem ženo, bi rad sam z njima poklepetal. No, sedaj vsaj vem, kam pes taco moli, dolgo sem se samo spraševal.

Ne vem pa, kako se lotiti teme kot je spolnost s takima smrkljicama. Malo sem lesen pri takih stvareh, rad pa bi ravnal prav. Z idejami na plan, dobri ljudje!" se je po pomoč na slovenski forum obrnil obupani oče.

"Seksam, ker to od mene pričakuje partner, sama pa se počutim kot porno igralka" (iskren zapis Slovenke)

Preberi, kaj so mu odgovorili nekateri uporabniki:

1.

"Mah, ne sekiraj se. Punci sta v občutljivem obdobju. Dalaj, kot si delal do sedaj, daj jima par življenskih resnic razloži in furaj dalje. Če se boš zaradi najstnic sekiral, se boš hitreje postaral."

2.

"Čisto premalo ste napisali, kakšen odnos imate sicer, koliko in kako se pogovarjate, sodelujete … Kakšen odnos imata hčerki z mamo, koliko ji zaupata. Četrtega otroka sva imela: jaz stara 44, mož 49. Sin je star 12 let. Oče je njegov zvesti partner pri športu: downhill, namizni tenis, nogomet, ure in ure … Z mano pa se sin raje pogovarja 'resne teme': politika, demokracija, vojna, odnosi, begunska kriza, kriza vrednot, ipd. Tudi pri ostalih otrocih je bilo dokaj podobno. O spolnosti pa so odprto razpravljali vsi, pač odvisno od značaja in prirojenega temperamenta otroka. Da bi vas hčeri odklanjali 'zgolj' zaradi starosti, se mi zdi skrajno nenavadno, še zlasti ob vedenju, da se rojstva otrok pomikajo v pozna trideseta in štirideseta in da najbrž še zdaleč niste edini oče, ki je star čez 50 let."

3.

"Moj oče je bil star 45 let, mama 37 let, ko sem prijokala na svet, sem edinka in tudi jaz sem se v teh najstniških letih sramovala tega, da sta bila stara, za tista leta pa sploh (30 let nazaj), pa sem ju imela neizmerno rada. V najstniških letih smo posebej punce še bolj občutljive na take stvari, ki malo odstopajo, to pa ne pomeni, da te hčeri nimata radi. Najbolje je, da si še naprej dober oče do njiju, povej jima, da jima želiš vse najboljše in da ju imaš najraje na svetu. Čez 'pet' let se ne bosta več sramovali, tako, da brez skrbi."

Kaj pa bi mu svetovala ti?

"Ženske mi plačajo 1600 €, da izvem, ali jih njihov partner vara" (izpoved ženske)