Mister Universe - Miha Dragoš

Da je Slovenija ena tistih dežel, na katere je treba še kako računati na svetovnih moških lepotnih izborih, dokazuje letošnji mister za mistra Universe 2011 Miha Dragoš.

Mister Universe - Miha Dragoš (foto: mister Universe, Nova) mister Universe, Nova
6. 3. 2012

Fanta finale svetovnega izbora namreč šele čaka, pa že dosega prve uspehe tudi v tujini. Kot kaže, bo uspešno nadaljeval pot, ki sta jo pred njim začela že Bojan Ilijanič in Žan Cvet.

Miha zadnja dva meseca biva v italijanski modni prestolnici Milanu. Še pred začetkom leta je namreč prek matične modne agencije Mister Slovenia Organization podpisal pogodbo z eno izmed najvplivnejših italijanskih agencij Urban. V svetu mode je ponujeno priložnost treba izkoristiti, saj je konkurenca močna, tako po številu kot kakovosti, in maneken mora poleg drugih stvari imeti tudi nekaj sreče in biti na pravem mestu ob pravem času. Miha tako ni veliko razmišljal, ampak se je odpravil izzivu naproti. Kot pravi, upajoč na uspeh, a brez večjih pričakovanj. Že po prvih avdicijah je zbudil pozornost in dobil ponudbo iz modne hiše Johna Galliana, katere lastnik je eden izmed sodobnih modnih gurujev.

Tako je v sklopu tedna mode imel priložnost stopiti na modno brv in se predstaviti v Gallianovih kreacijah.

"Občutki so bili lepi, vendar niso bili pretirani, saj sem stvari dojel šele pozneje. Gre tudi za ščepec sreče, saj si izbran med 200 modeli, ki strpno čakajo v vrsti in upajo, da jih bodo opazili in jim dali priložnost postati top model," pravi.

Iz Milana na mistra

Čeprav je na začetku poti, je ves čas bivanja v Milanu delal.

"Šele zdaj vidim, da je to za nov obraz na sceni velik dosežek. Ko se pogovarjam s kolegi manekeni z vseh koncev sveta, opažam, da nekateri dolgo čakajo na priložnost, a ni dana vsem," trezno nadaljuje.

Poleg iz Gallianove modne hiše je dobil ponudbo še od blagovne znamke Stone Island, posnel pa je tudi odmevno reklamo za italijansko lasno kozmetiko Creattiva. V marcu se zaradi študijskih obveznosti za nekaj časa vrača v Slovenijo, kjer ga zaradi uspehov na tujem čakajo ponudbe za delo. Kljub delu in študiju se začenja pripravljati še za svetovni finale za mistra, ki bo julija v Dominikanski republiki in kjer bo poskusil ponoviti lanski izjemen uspeh Bojana Ilijaniča, ki je dosegel 4. mesto ter naziv najbolj postavnega mistra.