Jure Rugani - srfar, ki rad kvačka

Novopečeni mister Slovenije, 23-letni Ljubljančan Jure Rugani, je takoj po lepotnem izboru prejeto lento odložil v kot in se za mesec dni odpravil športnim dogodivščinam naproti.

30. 8. 2013

To  je za revijo Story potrdil tudi organizator in lastnik licence mister Slovenije Erik Ferfolja:

"Res je, Jure je ta hip na Portugalskem, kjer izpolnjuje dolgoletno željo po tem, da bi postal inštruktor za deskanje na vodi. Ker smo pri menedžmentu uvidevni in razumemo Juretove želje, smo mu vse obveznosti, ki jih ima kot novopečeni mister, preložili za mesec dni."

Jure Rugani je sredi julija tako odpotoval na prelepo Portugalsko, kjer že drugo leto zapored poučuje deskanje na vodi.

Sprva se je s športom na vodi ukvarjal povsem ljubiteljsko, potem pa se je odločil, da bo svoje znanje delil z drugimi. Ker že dalj časa hodi na lov za valovi, ga je na Portugalskem opazil Slovenec Mato, ki ima tam srfarski kamp in šolo za deskanje. Lansko sodelovanje je bilo izjemno uspešno, zato je Jure tudi letos prejel povabilo, ki pa je skoraj splavalo po vodi.

Načrti so se skoraj porušili zaradi Juretove lepotne lente in obveznosti, povezanih z nazivom. Samski zlati maturant in očitno izjemen športnik se je med delovnimi počitnicami naučil še kvačkati. Prav si slišala, Jureta je nad kvačkanjem navdušil prijatelj in zdaj je ponosen lastnik kape, ki je nastala izpod njegovih rok.

"Tukaj nam ni dolgčas, poleg srfanja imamo veliko drugih aktivnost, med drugim redno vadimo jogo in po novem tudi kvačkamo na plaži," je povedal izjemno nadarjeni lepotec. Morda bo s kvačkanjem navdušil tudi strogo komisijo izbora za mistra International, ki bo 21. novembra v Indoneziji.

"Tam bom kar mesec dni, tako da se bom lahko naužil lepot narave in predvsem komaj čakam, da obiščem kraje, ki veljajo za srfarski paradiž," je povedal Jure, ki si je od nekdaj želel odpotovati v Indonezijo in raziskati tamkajšnje valove. Jure, ki se v Slovenijo vrača to soboto, se bo nemudoma lotil dela v sklopu agencije Mister Model Management, saj ga čaka nešteto obveznosti. Med drugim projekt, ki je še v povojih, prav gotovo pa bo izjemno zanimiv in edinstven.

Napisala Manja Plešnar, fotografije Ana Gregorič, osebni arhiv