Bolje vrag, ki ga poznaš ...

Vara me, ni več pozoren, skoraj nič ne seksava, nisem srečna, ampak njega vsaj poznam.

30. 4. 2009

Ta teden je bil prav zanimiv. Srečal sem se s tremi kolegicami iz preteklosti in z vsako sva debatirala, kaj se je zgodilo v letih, ko se nisva videla. Čeprav se med seboj ne poznajo, imajo podoben vzorec razmišljanja, in ko sem dobro pomislil, nas je kar veliko takšnih.

Zveze

Ena je v resni zvezi. že kar nekaj časa živita skupaj, ob nedeljah hodita k staršem na kosilo, vsak dan popoldne in zvečer sta skupaj. Lepo utečena, za nas samske morda malo dolgočasna zveza, takšna, kot so po navadi večletne. Takoj opazim, da mi hoče odnos prikazati z navdušenjem, ki pa ima grenak priokus. Zato ugriznem v limono in jo vprašam, ali jo kaj vara.

Odgovor ni le, da jo, ampak da je imel eno leto še eno punco. Ne kot ljubico, ampak tudi z drugo je resno hodil. Tudi tisto drugo je varal še s tretjo. Očitno gre za moškega, ki ima super moči, ker zna biti na treh koncih hkrati, ali pa ima tri zelo slepa dekleta. Mislim, da bo to zadnje. Seveda me zanima, s katerim orodjem ga je kastrirala, ko je to izvedela, nato pa se spomnim, da sta še vedno skupaj.

Kako, da ga po vsem tem ni pustila? Odgovor: “Pa saj me ima rad, samo takšen pač je. Obljubil mi je, da se bo spremenil. Prosil me je naj mu dam še eno priložnost. Sploh pa, ali naj si zdaj iščem novega fanta? Imava stanovanje, skupne prijatelje in pri njem vsaj vem, pri čem sem. Kdo ve, kakšen bo naslednji. Ne da se mi še enkrat skozi vse.’’

Kariera

Druga kolegica je bila sošolka na faksu. Zanima me predvsem, kaj zdaj počne, ali dela to, kar si je želela, ali jo je zaneslo v druge vode. Dela še vedno v istem podjetju, kjer je delala kot študentka, praktično enako delo, ki ji ni izziv in za katerega čuti, da niti približno od nje ne zahteva vseh znanj in potenciala, ki ga ima. Ampak plača ni tako slaba, pozna okolje in svoje delo, ve, kaj lahko pričakuje, česar pa pri novi službi ne bi. Pa še ni tako lahko menjati službe.

Ponudbe

S tretjo sem bil v preteklosti nekaj časa tudi intimen. Super punca. Lepa, simpatična, pametna, iskrena, skratka prekrasna. Spominjala sva se časov, ko sva bila skupaj, si priznala, da sva večkrat mislila eden na drugega, nato pa mi ona pove, da me je poklicala zato, ker se ji zdi, da bi morala še enkrat poskusiti. Sprožijo se tehtnice v moji glavi.

Na eni strani ženska, ki si me želi, na drugi strani moje samsko življenje, v katerem sem ravno začel na polno uživati. Vem, kaj me čaka, bliža se poletje, pri njej pa ne vem, kako bo in ali sem se pripravljen odreči vsem sadovom sams­kega življenja. Ne bom rekel, da mi je vedno samo super, ampak bolje vrag, ki ga poznaš, kot tisti, ki ga ne, zato jo zavrnem.

Kdaj je čas, da se zvezo konča?

“Če se imata dva rada, potem morata biti skupaj. Seveda je treba v primeru varanja ali pomanjkanja ljubezni zvezo prekiniti.’’ Jan, 20, študent

“Če je prava, nikoli. Če pa ne čutiš nič posebnega več, potem je brez zveze, še posebej če sta skupaj zaradi navade.’’ Marko, 23, študent

“Ko prideš do problemov, ki se vedno znova ponavljajo, ne moreš prek njih in ti to močno spreminja razpoloženje.’’ Vladimir, 26, študent

“Varanje je kar velik razlog. Potem pa tudi, kadar ni več to tisto pravo, tisto, kar je bilo.’’ Bor, 22, študent

“Ko ne čutita več drugega tako, kot bi morala!’’ Peter, 27, študent

Simon Zajc