10 potez, s katerimi te želi le čim prej spraviti v posteljo

Lagati ni lepo, to vemo vsi. Toda moški se kdaj pa kdaj malce zlažemo. Še posebej, ko gre za seks. Saj veste, da je moškim seks najpomembnejši šport v življenju in ker se radi držimo pregovora: V vojni in ljubezni je vse dovoljeno, to niti ni tako hudo.

10 potez, s katerimi te želi le čim prej spraviti v posteljo (foto: Profimedia) Profimedia
13. 5. 2017

Pravzaprav to, kar počnemo, sploh ni laganje, ampak bolj izkrivljanje resnice, kar tehnično ni laž. Vsekakor pa to počnemo, da bi se ve počutile bolje.

Naše laži, ko gre za seks, so dejanje absolutne predanosti in spoštovanja. To, da vas hočemo spraviti v posteljo, namreč ne pomeni, da hočemo biti zadovoljeni sami, nam je največje zadovoljstvo, da zadovoljimo vas. Če verjamete ...

1. Ti si najlepša ...

Prva in najbolj očitna laž, ki jo ponavadi še spregledate, se zgodi pri neposrednem pristopu. Čeprav obstajajo tudi nežni podtoni, npr.: “Ti imaš najbolj čarobne oči, kar sem jih kadar koli uzrl.” ali pa “Tvoje oči so kot planinski tolmuni, v katerih bi se kopal celo noč,” je namen tovrstnega laganja izključno laskanje, laskanje in še enkrat laskanje, tudi če govorjeno ni ravno resnica.

Kaj hočemo, vsi vemo, da radi slišimo kaj lepega o sebi (tudi če ni popolnoma resnično).

2. Najprej se morava spoznati

Pri taktiki obratne psihologije igramo rahlo nezainteresiranost. Če je resnica, da bi vas najraje takoj odvlekli v sobane seksa in naslade, se pretvarjamo, da nas ne zanimate.

Če beseda nanese na seks, se ponavadi izgovorimo: “Najprej te moram spoznati, da lahko nadaljujeva,” kar ponavadi povzroči neverjeten odziv.

Bolj kot se moški branimo, bolj si nas želite. Ne boste verjele, kako moški trpimo, ko se moramo pretvarjati, da smo nezainteresirani.

3. Ali imaš punco? Ne!

Nobeno dekle noče biti druga violina. In mi to dobro vemo, saj tudi noben fant noče biti druga violina. Če nas dekle vpraša: “Ali imaš punco?” bo vsak moški v trenutku odgovoril: “Ne!”

Nekateri bodo dodali pred ali za zelo odločno izrečenim ne še pridevnik trenutno.

4. Jaz dekleta spoštujem

Pri tej laži gre spet za pojav obratne psihologije. Če punca začne sumiti, da nam po glavi roji le beseda seks, seks in še enkrat seks (kar je v resnici tudi edina resnica) in nas vpraša jezno in neposredno: “A ti hočeš seksati z menoj?” s tonom, ki kaže, da nikakor noče seksati z nami, se takoj izmuznemo v slogu:

“Ali si normalna, jaz nisem tak ... Jaz nikoli ne seksam na prvem zmenku ... Jaz nisem kot drugi moški ... Veš, jaz dekleta spoštujem.” Rezultat je za nas (in potemtakem tudi za vas) ugoden.

5. Dobri profesor /g. doktor

Ker hočemo biti moški v vaših očeh največji ‘carji’, se zlažemo tudi pri kakšni čisto vsakdanji stvari, kot je vprašanje: “Kaj pa ti delaš?”

Takrat ponavadi začnemo razlagati o poklicu, ki ga sicer dobro poznamo, tako da lahko o svojem navideznem poklicu nakladamo pozno v noč.

Nekaj primerov: “Učim 2. razred v osnovni šoli,” ali pa: “Igram v amaterskem gledališču (v Ivančni gorici),” morda: “Sem doktor na torakalni kirurgiji.”

6. Iščem resno zvezo in ne le seksa za eno noč

Če se nam zgodi, da se ženska začne zanimati za nas, kljub temu pa ni dovolj prepričana, nam ni treba uporabiti laži št. 4, ampak se odločimo za naslednje: punci hočemo pokazati, da gojimo do nje prav posebna čustva, in napeljemo pogovor na razmerja in seks.

Ob primernem trenutku izrečemo: “Iščem resno zvezo, ne pa enonočne afere,” čeprav je resnica popolnoma drugačna – z dekletom bi seksali že pred dvema urama.

7. Jaz tudi

Ta laž zahteva pravega profesionalca. Gre za taktiko z imenom Koliko skupnega imava, ki je kar veliko odstotek moških ne zna izrabiti (z drugimi besedami: za to laž moraš biti rojeni lažnivec).

Na stavek “Jaz imam rada ...” je naš odgovor vedno: “Jaz tudi,” tudi če je seznam stvari, ki jih ima rada, še tako nenavaden, na primer:

“Rada imam jogo” (resnični odgovor: “Oh, ne!”). “Obožujem pilates” (resnični odgovor: “Kaj?”), “Moja najljubša jed so špageti (resnični odgovor: “Zakaj jaz?!”), “Sem še devica.” (resnični odgovor: “Jaz pa ne.”).

8. Celulit me ne moti

Vemo, da nihče ni popoln, in vemo, da je celulit sovražnik žensk št. 1 (tudi zato, ker beremo Cosmopolitan). In če pogovor nanese na celulit, se z lahkoto zlažemo:

“Mene celulit ne moti,” čeprav nam v resnici ni najbolje všeč. Različice na temo so: “Rad imam majhne prsi; všeč so mi močnejše; punca mora imeti veliko rit ...” Vse za to, da se ve bolje počutite in da mi dobimo svoje.

9. Ti si zame edina

Precej obrabljena fraza, toda v nekaterih primerih še vedno uporabna, če je punca le dovolj romantična in naseda takšnim in podobnim lažem.

Seveda pravi lažnivec dobro preceni, ali lahko uporabi to laž ali raje počaka na kakšno drugo. Ponavadi se ta laž izreče za že izrečeno lažjo št. 1 (če je punca nasedla št. 1, bo tudi št. 9 ... in verjetno tudi št. 10).

10. Poklical te bom

Zadnja in ultimativna laž. Ko dobimo svoje, je včasih bolje, da se ne držimo zgoraj omenjenih trditev (kdo hudiča hoče trenirati jogo, čez dan delati kot učitelj, imeti resno zvezo, spoštovati dekleta, se ljubiti s celulitom, hoditi z najlepšo punco, ali še huje, hoditi z dvema). Zato je precej priročna prav zadnja laž.

Če vam reče: “Poklical te bom,” v resnici misli: “Bog, daj da izgubim telefon, še bolje, da mi ga povalja valjar ali da mi pade v reko, da zamenjam številko in se preselim v Tokio."

Na koncu se vsak človek nauči, da ima laž kratke noge in da če hoče imeti resno zvezo, ne bo uporabil nobene od zgoraj omenjenih laži (razen mogoče laži št. 1, 2, 4, 6, v redkih primerih 7, 8 in 9).

Za konec pa še nekaj očitnih kvaziromantičnih laži, s katerimi bo začel svoj ‘napad’:

  • 1. Tvoja lepota je kot neokrnjena narava. Čista, spokojna in divja. Naj bom tvoj!
  • 2. Ti si lepa kot roža in tvoj cvet je lepši od jutranje svetlobe.
  • 3. Če bi bila misel, bi te lahko dojel. Če bi bila energija, bi te lahko doživel. Ker pa si pojem, mi dovoli, da te spoznam.
  • 4. Ritka od Kylie Minogue ni nič v primerjavi s tvojo.
  • 5. Tvoje oči me spominjajo na dva prečudovita (doda barvo vaših oči) tolmuna, v katerih bi se z veseljem okopal.
  • 6. Ali lahko flirtam s teboj?
  • 7. Živijo, nisem vedel, da angeli lahko letajo tako nizko.
  • 8. No, končno sem te našel. Tebe, dekle mojih sanj.
  • 9. Bond. James Bond.

Napisala: Davorin Pavlica, Gregor Zalaznik

Preberi še: 7 načinov, kako ti (brez besed) sporoča, da te ljubi