Je tvoja naj torbica videti PONOŠENO? Preprost TRIK, ki ji vrne življenje (piše restavratorka torbic)

Tole bo delovalo tudi v primeru, ko misliš, da je samo še za v smeti!

Je tvoja naj torbica videti PONOŠENO? Preprost TRIK, ki ji vrne življenje (piše restavratorka torbic) (foto: Profimedia) Profimedia
30. 3. 2022

Profesionalna restavratorka torbic je razkrila svoje trike, kako oblikovalske torbice prenovi, da so videti povsem nove in če je dovolj dobro za Prado ... je dovolj dobro za Zaro ali Primark.

Če si torej ena tistih, ki se zaljubi v eno torbico in potem ta postane tvoja najboljša prijateljica (aka gre povsod s tabo) in bi jo rada ohranila pri življenju kar najdlje možno, potem upoštevaj nasvete strokovnjakinje in poskrbi, da bodo vedno izgledala kot prvi dan, ko si jo kupila.

Profesionalka je pri delu na elegantni torbici Louis Vuitton pokazala spretnosti restavriranja in jih delila na Instagramu The Restory, ki ima več kot 160.000 sledilcev.

Preberi tudi: Naša stilistka je pregledala 42 parov kavbojk in našla takšne, v katerih bo tvoja zadnjica popolna

Posnetek spremlja podpis: "Od podloge do šivov, od platna do usnja, od kovinskih dodatkov do ročajev - vsakemu delu vaše torbe damo pozornost, ki si jo zasluži."

Nadalje so pokazali, kako natančno skrbijo za luksuzne izdelke in kako lahko ti storiš enako.

Nekaj trikov lahko vidiš v tem videu:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Restory (@therestory_)

Za začetek lahko vzameš vatirano palčko in z njo nežno očistiš usnjeno podlogo in trakove, pri čemer se posvetiš prav vsakemu kotičku torbice.

Nato se lahko lotiš notranjosti torbe z ozkim nastavkom za sesalec, saj se tako lahko znebiš vsega prahu, ki se je nabral na dnu.

Nato vzemi še pinceto in izpuli ves puh ali dlaki, ki se je ujamejo v podlogo torbe in njene robove.

Priporočamo: To so najlepši modeli torbic za to pomlad (vsaka za drugo priložnost)

Nežno odstrani tudi morebitne sledi ali praske, najprej s topo iglo, da odstraniš morebitne ostanke in madeže, nato pa z zobno ščetko z mehkimi ščetinami ali usnjeno ščetko še podrgneš po površini.

Uporabi enako krtačo z nekaj čistila za tkanine, da očistiš in prenoviš notranjo podlogo torbe.

Zunanjost usnjene torbice lahko spoliraš z mehkimi čopiči, nato pa z vatirano palčko odstraniš morebitno umazanijo z raztopino za poliranje. To lahko uporabiš tudi na kovinskih čepih in ploščicah na torbi.

Vijolična barva na konici vatirane palčke je trik za poliranje, zaradi česar vsi kovinski deli zasijejo!

Preberi še: Čisto hud trik: tako top na naramnice spremeniš v najbolj trendi kos te pomladi

Fotografije: Profimedia