Trik, kako iz oblačil odstraniti nadležne madeže znoja!

Najbolje od vsega pa je, da vedno deluje in da belih majic ne boš več kupovala kot po tekočem traku! ;)

Trik, kako iz oblačil odstraniti nadležne madeže znoja! (foto: Profimedia) Profimedia
26. 4. 2018

Zagotovo si se že kdaj zgražala nad rumenimi madeži potu, ki se tako radi naselijo ravno na tvojo najljubšo belo majčko. In ko si tako poskušala rešiti, kar se je rešiti dalo, si verjetno precej razočarano ugotovila, da ne glede na to, koliko pralnega praška dodaš v pralni stroj, in ne glede na to, kolikokrat jo opereš, ... madež ostaja.

V babičini skrinjici naravnih receptov smo tokrat našle recept, s katerim smo se (prvič) čisto zares znebile rumenih madežev!

Lotiš se jih lahko s pasto iz sode bikarbone.

Sodo bikarbono zmešaj z nekaj tople vode ter ju temeljito premešaj. Pasto zdaj nanesi na predel pod pazduho in jo pusti delovati nekaj minut. Predel nato dobro podrgni, majico pa običajno operi v pralnem stroju.

Tu je še druga možnost: Aspirin!

Če pri roki nimaš sode bikarbone, lahko uporabiš tudi aspirin. Dve tableti zdrobi med dvema žlicama, in ju zmešaj v približno deciliter tople vode. Predel z rumenim madežem namoči v raztopini, majico pa tam pusti približno 3 ure. Tudi v tem primeru majico na koncu običajno operi v pralnem stroju.

In še tretji način ... Limona.

Odmeriš enako količino limoninega soka in vode. Tekočino vtreš v belo brisačo in z njo podrgneš po majici ali srajci na predelu pazduh. 

Poznaš tudi ti kakšen dober trik? Zapiši nam ga v komentar na FB!

Fotografije: Profimedia

Preberi še: 5 zanimivih podrobnosti iz snemanja serije Reka Ljubezni, ki jih nisi poznala

Priporočamo tudi: Kate in William z malim princem že doma